Foto: Reuters/Scanpix
Kādreizējā riteņbraukšanas zvaigzne Jans Ulrihs, būdams alkohola reibumā, izraisījis autoavāriju, kurā cietuši divi cilvēki, trešdien vēsta Šveices tabloīds "Blick".

"Es atvainojos. Paldies Dievam, neviens negāja bojā," izteicies vācietis, kurš pērn atzinās dopinga lietošanā karjeras laikā. "Biju stresa situācijā. Atgriezos no tikšanās un vēlējos pēc iespējas ātrāk nokļūt mājās."

Kaut Ulrihs kategoriski apgalvojis, ka alkohols nav vainojams negadījumā, policija, nenosaucot negadījuma izraisītāja vārdu, atklājusi, ka pārbaudes uzrādījušas 1,4 promiļu reibumu, bet Šveicē atļautā robeža ir 0,5 promiles.

Kā paziņojumā teikusi policija, vīrietim nav izdevies nobremzēt laikā un viņš ietriecies citas automašīnas aizmugurē, kas bija apstājusies pie ceļazīmes. Priekšējā automašīna apgāzusies, bet Ulriha automobilis ietriecies vēl citā spēkratā.

Ulrihs 1997.gadā kļuva par pirmo vācu riteņbraucēju, kurš uzvarējis prestižajā "Tour de France" daudzdienu velomaratonā. Tāpat viņš uzvarējis līdzīgās sacensībās Spānijā "Vuelta Espana" 1999.gadā. Savukārt Sidnejas olimpiskajās spēlēs Austrālijā 2000.gadā Ulrihs ieguva vienu zelta un vienu sudraba medaļu.

Lai gan riteņbraucējs savu profesionālo karjeru beidza jau 2007.gadā, 2012.gadā Sporta arbitrāžas tiesa viņu atzina par vainīgu dopinga lietošanā, anulējot visus rezultātus kopš 2005.gada.

Savukārt pērn Ulrihs atzinās, ka karjeras laikā izmantojis asins pārliešanu, jo tikai tā bijis iespējams konkurēt visaugstākajā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!