Foto: AFP/Scanpix
Filipīniešu basketbola komanda atlaidusi amerikāņu leģionāru, kurš nicinoši izteicies par valsts slavenāko sportistu, pusvidējā svara bokseri Meniju Pakjao.

Daniels Ortons, kurš spēlējis arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), izsmēja Pakjao pēc tam, kad pagājušajā nedēļā bija aizvadījis spēli pret viņu.

"Profesionāls bokseris - jā, bet profesionāls basketbolists - nē. Tas ir joks," pauda Ortons, kurš līgumu ar "Purefoods Star Hotshots" komandu bija noslēdzis vien šomēnes.

Pakjao ir ne tikai profesionāls bokseris un valsts parlamenta deputāts, bet arī "Kia Sorentos" basketbola komandas spēlējošais treneris. Nupat viņš guva pirmos punktus Filipīnu basketbola čempionātā.

"Visi ir dusmīgi uz Ortonu. Tas ir tāpat, ja viņš ASV izsmietu Martinu Luteru Kingu," izteicies "Purefoods" komandas vadītājs Renē Pardo.

"Pateicos Dievam par manu laiku Filipīnās un "Purefoods" par visu. Vēlu komandai visu to labāko," šonedēļ sociālajos tīklos no vienības atvadījās Ortons.

36 gadus vecais Pakjao ir pirmais un vienīgais bokseris pasaulē, kurš spējis kļūt par pasaules čempionu astoņās dažādās versijās. Viņš karjerā 64 cīņās ticis pie 57 uzvarām, turklāt 38 no tām ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!