Foto: AP/Scanpix

Ja netiks atcelta Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) diskvalifikācija, šīs valsts komanda 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīs par astoņām medaļām mazāk, saskaitījusi sporta datu analīzes kompānija "Infostrada Sports".

"Infostrada Sports" uzskata, ka Krievija Rio varētu tikt pie olimpiskajām godalgām 110 metru barjerskrējienā, tāllēkšanā vīriešiem, 4x400 metru stafetē, augstlēkšanā un vesera mešana sievietēm, kā arī trīssoļlēkšanā abu dzimumu sacensībās.

Šo potenciālo medaļu neiegūšana gan neietekmēs Krievijas situāciju medaļu tabulā - analītiķi paredz, ka krievu sportisti 2016. gada olimpiskajās spēlēs izcīnīs 72 medaļas, kamēr nākamie sekotāji- Vācija - tikai 50. Līderi būšot amerikāņi, kam paredz 93 medaļas, no kurām 39 - zelta. Otrā palikšot Ķīna ar 87 medaļām, no kurām 33 būs augstākā kaluma.

"Infostrada Sports" pirmo virtuālo medaļu tabulu izveidoja pirms 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm. Tā tiek balstīta uz augstākā līmeņa pasaules sacensību rezultātu analīzi, ieskaitot pasaules čempionātus un Pasaules kausa izcīņu sērijas.

Kā zināms, KVF novembrī tika diskvalificēta Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) balsojumā ar 22 balsīm par un vienu pret iespaidīgu dopinga pārkāpumu dēļ, ko atklāja Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīga izmeklēšanas komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!