Foto: DELFI

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs tiesneši varēs izmantot videoatkārtojumus lēmumu pārbaudīšanai strīdīgās situācijās, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Ar šādu ierosinājumu LBL klubu pārstāvju sanāksmē klajā nākusi LBS Tiesnešu komisija, un ideja tika apstiprināta.

Tā kā atbilstoša speciālā aparatūra daudzās sporta zālēs nav uzstādīta, tiesneši drīkst izmantot televīzijas kanāla "Best4sport" vai Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāla tehnisko palīdzību.

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumi paredz videoatkārtojumu izmantošanu dažādos gadījumos, piemēram, lai noteiktu, vai precīzais metiens no spēles tika izpildīts pirms ceturtdaļas vai pagarinājuma beigām. Tāpat video var palīdzēt pieņemt pareizākus lēmumus cīņas izskaņā, piemēram, nosakot, vai precīzs metiens izdarīts pirms spēles laika vai 24 sekunžu limita beigšanās, tāpat tas palīdzēs gūt skaidrību, vai metiens no spēles izdarīts pirms jebkāda noteikumu pārkāpuma fiksēšanas.

Pirms video noskatīšanās galvenajam tiesnesim jāpieņem lēmums un tas jāpaziņo komandām. Ja videoieraksts neapstiprina tiesneša lēmuma pareizību, lēmumu drīkst mainīt.

LBL izslēgšanas spēles sāksies jau trešdien, kad "Liepāja"/"Triobet" pirmajā ceturtdaļfināla mačā savā laukumā uzņems "Barons"/LDz vienību. Uzvarētājs tiks noteikts sērijā līdz trim panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!