Foto: F64
Vietu Spānijas augstākās sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēlēs piektdien nodrošināja latvietes Elīnas Babkinas pārstāvētā Žironas "Spar Citylift" komanda, kas izbraukumā ar 72:57 (17:20, 21:15, 11:7, 23:15) pieveica Velvas "Conquero".

Babkina šajā mačā laukumā pavadīja nepilnas 13 minūtes, punktus negūstot.

Latviete grozam secen raidīja vienīgo divpunktu metienu un arī vienīgo tālmetieni, tomēr viņa izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica divas rezultatīvas piespēles, vienreiz kļūdījās, saņēma vienu personisko piezīmi un vienreiz uz noteikumu pārkāpumu izprovocēja pretinieci.

Kā zināms, Babkinu uz Spānijas klubu izīrējusi Krievijas vienība Orenburgas "Nadežda". Lai gan Babkina papildināja "Nadežda" rindas jau pagājušā gada martā, viņa šosezon neizgājusi laukumā nevienā cīņā.

Orenburgas kluba galvenais treneris ir Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris grieķu speciālists Georgs Dikeulaks. Babkinai un Dikeulakam šis bija jau ceturtais kopējais klubs. Baumas liecina, ka trenerim ar spēlētāju ir arī tuvākas attiecības.

Iepriekšējā vasarā Babkina, kura spēlē saspēles vadītājas pozīcijā, bija viena no Latvijas izlases līderēm šī gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā. Viņa komandai palīdzēja jau sesto reizi pēc kārtas kvalificēties šīm sacensībām.

Tāpat februārī Babkina noslēdza līgumu ar Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienību Losandželosas "Sparks", kas 2011.gadā izvēlējās viņu draftā.

Čempionāta kopvērtējumā "Spar Citylift" ar 18 uzvarām 21 spēlē ieņem otro vietu un jau nodrošinājusi vietu starp tām četrām komandām, kas pēc regulārā turnīra beigām sasniegs izslēgšanas spēles.

Tikmēr Ditas Liepkalnes pārstāvētā Bembivres "Embutidos Pajariel" ar 11 uzvarām 20 cīņās atrodas sestajā pozīcijā, bet Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Mann-Filter" vienība ar piecām uzvarām atrodas 12.vietā.

Pēc regulārā čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā piedalīsies tikai četras spēcīgākās komandas. Līgā startējošo klubu skaits šosezon palielinājies no 12 līdz 14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!