Foto: DELFI

Pie kārtējā panākuma VTB Vienotās basketbola līgas regulārā čempionāta cīņās pirmdien tika Latvijas speciālistu Ainara Bagatska un Artūra Štālberga trenētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", kas savā laukumā ar 89:80 (18:21, 24:15, 22:19, 25:25) pieveica Čehijas vienību Nimburkas CEZ.

Lai gan mača sākumā CEZ vienībai izdevās pārņemt vadību un panākt 23:18, spēles turpinājumā labāk veicās mājiniekiem no "Ņižņij Novgorod", pirmo puslaiku noslēdzot sev par labu ar 42:36. Pēcāk Bagatska trenētie basketbolisti pārsniedza arī desmit punktu handikapu, bet CEZ pa īstam iesaistīties cīņā par uzvaru tā arī neizdevās.

"Ņižņij Novgorod" rindās 24 punktus iemeta bijušais Latvijas komandas "VEF Rīga" baltkrievu leģionārs Artjoms Parahovskis.

Kā zināms, janvāra sākumā kļuva zināms, ka Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Bagatskis pagarinājis līgumu par kluba "Ņižņij Novgorod" vadīšanu. Bagatskis par komandas galveno treneri kļuva jūlijā, noslēdzot līgumu uz vienu sezonu, bet tagad vienošanās pagarināta vēl uz vienu sezonu.

Ar 14 spēlēs izcīnītām 12 uzvarām "Ņižņij Novgorod" komanda VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem trešo vietu, atpaliekot vien no Maskavas CSKA un Maskavas apgabala "Himki".

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas. Sākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!