Foto: F64
Latvijas basketbola izlasei pēc divām uzvarām savā laukumā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā esot radusies pārliecība par saviem spēkiem, taču valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis uzsverer, ka tā nedrīkst pāraugt pašpārliecinātībā.

Latvijas vīriešu valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sestajā spēlē trešdien plkst.20:30 pēc Latvijas laika izbraukumā sacentīsies ar Nīderlandes izlasi. Televīzijas translācijas nebūs, jo mājinieki tādu neorganizē.

"Ierindā ir visi 12 basketbolisti, kuri izcīnīja uzvaras pār Rumāniju un Bosniju. Noskaņojums labs, pārliecība radusies, tagad galvenais, lai tā nepāraug pašpārliecinātībā. Jaunām komandām raksturīga nestabilitāte, taču darām visu iespējamo, lai neļautos atslābumam," Latvijas Basketbola savienības (LBS) oficiālajā mājaslapā citēts Bagatskis. "Gatavojoties spēlei, papētījām gan mūsu pirmo savstarpējo maču, gan nīderlandiešu veiksmīgi aizvadītos mačus ar Gruziju un izbraukumā Bosnijā. Pret gruzīniem šķietami bezcerīgā situācijā nīderlandieši trāpīja vairākus tālmetienus, ieguva pārliecību un izmantoja pretinieku paviršības. Sarajevā viņi labi jutās bosniešu piedāvātajā haotiskajā spēlē. Nedarīja neko pārcilvēcīgu, bet ļoti labi izmantoja pretinieku kļūdas."

"Tā ir svarīga recepte mums - nedrīkstam kļūdīties, nedrīkstam dot pretiniekiem otrās un trešās iespējas. Jānospēlē pacietīgi. Rīgas spēlēs mums ļoti palīdzēja līdzjutēju atbalsts. To neklātienē jutīsim arī izbraukumā, bet pašiem jābūt gataviem tikpat labi nospēlēt arī neierastos apstākļos," turpināja speciālists.

Atgādinām, ka abu komandu pirmā savstarpēja noslēdzās ar Latvijas uzvaru - 85:70.

Kvalifikācijas turnīra D grupas kopvērtējumā pirmajā vietā ar četrām uzvarām piecās spēlēs ir Gruzijas izlase, bet Bosnijas un Hercegovinas vienība ir četras uzvaras sešās spēlēs. Latvijas izlase tikusi pie trim panākumiem piecās spēlēs, kamēr Nīderlande sešās spēlēs uzvarējusi divas reizes. Ar vienu uzvaru pēdējā, piektajā vietā ir Rumānijas izlase, kas aizvadījusi sešas spēles.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Nīderlandes izlasi:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!