Foto: DELFI
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc uzvaras pirmajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra atzina, ka daudziem spēlētājiem vēlēšanās uzvarēt bijusi tik liela, ka tā nomākusi spēles kvalitāti.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmdien Pērnavā ar 70:45 pieveica Igauniju, kas spēlēja bez vairākiem saviem spēcīgākajiem basketbolistiem, jo igauņi sev jau ir nodrošinājuši dalību 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Otrdien abas komandas vēlreiz tiksies Igaunijā, šoreiz Valgā.

"Kā jau pirmā pārbaudes spēle pēc atvaļinājumā un divām treniņu nedēļām – vēlēšanās spēlēt un uzvarēt bija liela. Reizēm pat tik liela, ka rokas un kājas ne vienmēr tika līdzi galvām," pēc panākuma teica Bagatskis. "Kaut ko tādu gaidīju, tomēr gaidīju mazliet lielāku metienu precizitāti. Bija pārāk daudz pamatotu metienu no brīvām pozīcijām, kuri nebija precīzi. Tas radīja zināmu nervozitāti, kas izpaudās ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā. Nesadalījām pretiniekus, ieviesās zināms haoss. Otrajā ceturtdaļā ļāvām igauņiem sajust spēli un gandrīz izlīdzināt rezultātu. Tomēr jau puslaika galotnē atguvām iniciatīvu."

Bagatskis uzsvēra, ka spēlēt devis visiem līdzpaņemtajiem basketbolistiem, un "bija interesanti pavērot, kā kurš izmanto savas iespējas".

"Patīkami, ka visi pieci debitanti pietiekami labi kontrolēja savas emocijas un nospēlēja pietiekami produktīvi. Protams, vēl jāuzkrāj pieredze, jāmācās spēlēt pacietīgi. Otrajā spēlē piedalīsies tie paši spēlētāji. Kardinālas pārmaiņas uzbrukuma taktikā nav paredzamas, bet varbūt kaut ko pamodelēsim aizsardzībā. Paplašināsim arsenālu, domājot par to, kas noderēs oficiālajās spēlēs," piebilda treneris.

Latvijas valstsvienības sastāvs Igaunijā: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Žanis Peiners, Aigars Šķēle, Ingus Jakovičs, Kristaps Janičenoks, Haralds Kārlis, Rolands Freimanis, Andrejs Gražulis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers, Ronalds Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!