Foto: LETA

Pie panākuma "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā svētdien tika "Barons"/LDz, kas izbraukumā ar 78:67 (20:16, 21:16, 18:21, 19:14) pārspēja vienu no turnīra vājākajām komandām "Latvijas Universitāti" (LU).

"Barons"/LDz sastāvā 23 punktus iemeta Kristaps Gludīti, kamēr 13 pievienoja pieredzējušais Salvis Mētra. Savukārt LU rindās ar 12 punktiem atzīmējās Mārcis Saulītis.

Lai gan abas komandas savā starpā aizvadīja diezgan līdzvērtīgu maču un vēl mazāk nekā septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām "Barons"/LDz basketbolistiem bija tikai četru punktu pārsvars (65:61), turpmākajās minūtēs viesi pamatīgi savu handikapu palielināja. Minūti un piecas sekundes pirms beigām tas sasniedza jau 15 punktus (77:62), tāpēc intriga šajā cīņā bija zudusi.

Abas komandas savā starpā šosezon iepriekš divas reizes jau bija tikušās. LU pērn novembrī uzvarēja viesos mača otrajā pagarinājumā ar 109:101, savukārt pirms tam sezonas sākumā "Barons"/LDz" guva panākumu pretinieku laukumā ar 98:88.

Turnīra tabulā līderi ar 20 uzvarām 24 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, ar 11 panākumiem 14 mačos seko "VEF Rīga", bet trešā ar 19 uzvarām 25 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr 17 panākumi 25 mačos ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, kamēr ar 13 panākumiem 23 spēlēs piektajā vietā seko "Jēkabpils". Savukārt pirmo sešinieku noslēdz "Jūrmala"/"Fēnikss", kas guvusi 14 uzvaras 26 spēlēs.

Pie astoņiem panākumiem 15 spēlēs tikusi "Valka"/"Valga", kas kā pēdējā saglabā reālas izredzes izjaukt pirmo sešinieku, astoto vietu ar septiņām uzvarām 23 mačos ieņem "Barons"/LDz, kam ar tikpat panākumiem 25 spēlēs seko "Jelgava". Savukārt pa četrām uzvarām guvušas "Latvijas Universitāte" un "Ogre"/"Kumho Tyre".

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!