Foto: DELFI.ee

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Barons"/LDz papildinājusi sastāvu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Malkolmu Retu, kā arī piesaistījusi treneru kolektīvam Latvijas U-16 puišu basketbola izlases vadītāju Gunti Endzelu, liecina LBL spēlētāju un treneru sarakstos publicētā informācija.

Patlaban 22 gadus vecais Rets pēdējās četras sezonas aizvadījis Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) komandas, pirmajās trīs spēlējot Tenesī štata Universitātē, bet iepriekšējo aizvadot Misisipi Universitātes komandā.

Iepriekšējā sezonā viņš vidēji laukumā aizvadīja 22 minūtes, gūstot 7,4 punktus un savācot 4,7 bumbas zem groziem.

Tāpat rīdzinieku komandas rindas papildinājis Latvijas U-16 puišu basketbola izlases vadītājs Guntis Endzels, kurš asistēs galvenajam trenerim Agrim Galvanovskim un viņa palīgam Rūdolfam Rozītim.

Endzels iepriekš vadījis visu vecumu jaunatnes izlases, kā arī bijis valstsvienības galvenā trenera asistents. Iepriekšējā sezonā viņš vadīja "Saldus" vienību, kas šosezon atteicās no dalības LBL augstākajā divīzijā.

Šajā LBL sezonā "Barons"/LDz izcīnījuši vienu uzvara sešās spēlēs, apsteidzot tikai 11.vietā esošo "Latvijas Universitāti". Tikmēr "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) rīdzinieki zaudējuši abos aizvadītajos mačos un ieņem pēdējo vietu savā apakšgrupā.

Basketbola klubs "Barons"/ LDz savulaik izcīnīja divus Latvijas čempionu titulus, turnīrā triumfējot 2008. un 2010.gadā. Savukārt pirms septiņiem gadiem šī Latvijas komanda triumfēja arī FIBA Eiropas kausa izcīņā, bet pēdējos gados komanda cīņā par augstām vietām turnīros neiesaistījās. Iepriekšējā sezonā vienības rindas papildināja tādi Latvijā zināmi basketbolisti kā Kaspars Kambala, Kristaps Valters, Ernests Kalve un Gatis Jahovičs, kas to sezonas sākumā padarīja par vienu no LBL līdervienībām.

Aizvadītajā sezonā "Barons"/LDz regulāro čempionātu ar 15 uzvarām 31 cīņā noslēdza sestajā vietā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā līdz trim panākumiem ar 0-3 piekāpās "Liepāja"/"Triobet". Tikmēr BBL klubs A apakšgrupā desmit spēlēs izcīnīja četras uzvaras, kas tam deva ceturto vietu grupā un vietu astotdaļfinālā, kur "Barons"/LDz divu spēļu summā ar 140:142 atzina Lietuvas vienības Utenas "Juventus" pārākumu.

Pagājušā gada novembrī "Barons kvartāls" panāca vienošanos ar sponsoru "Latvijas Dzelzceļš", mainot komandas nosaukumu uz "Barons"/"Latvijas Dzelzceļš" (LDz) un paužot gatavību iesaistīties cīņā par LBL medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!