Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas izlases basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā "Dariššafaka Doguš" komanda pirmdien Turcijas čempionāta pusfināla pirmajā spēlē divu Stambulas komandu duelī viesos piekāpās šīs sezonas ULEB Eirolīgas čempionei "Fenerbahce".

"Dariššafaka Doguš" cieta zaudējumu ar rezultātu 72:94 (26:24, 16:26, 15:22, 15:22), sērijā līdz trim uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Bertāns leģionāru limita dēļ nebija pieteikts spēlei.

Latvieša pārstāvētajā komandā pa 16 punktiem sameta Vils Klaibērns un Skotijs Vilbekins, bet pretiniekiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Melihs Mahmutoglu.

Sērija otrā spēle notiks trešdien "Fenerbahce" laukumā.

Ceturtdaļfinālā "Dariššafaka Doguš" ar 2-0 pārspēja šīs sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas vicečempioni Bandirmas "Banvit", bet "Fenerbahce" ar tādu pašu rezultātu pieveica Bursas "Tofaš".

Ar 23 uzvarām 30 spēlēs "Dariššafaka Doguš" regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, kamēr "Fenerbahce" ar 28 panākumiem bija pirmā.

"Fenerbahce" aizpagājušajā nedēļas nogalē tika kronēta par ULEB Eirolīgas čempioni, sarūpējot Turcijai pirmo kontinenta prestižākā klubu turnīra trofeju. Savukārt "Dariššafaka Doguš" Eirolīgā apstājās ceturtdaļfinālā, kur zaudēja Spānijas grandam Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!