Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 12 punktus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" vienība viesos bez lieliem variantiem ar 109:124 (16:31, 27:29, 29:32, 37:32) zaudēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līderei Hjūstonas "Rockets".

Sanantonio basketbolisti zaudēja otro reizi pēc kārtas, savukārt "Rockets" komandai, kuras rindās atkal spoži nospēlēja līderi Džeimss Hārdens un Kriss Pols, šobrīd ir 12 uzvaru sērija, bet pēdējos 18 mačos tā zaudējusi tikai reizi.

Bertāns aizvadīja savu trešo rezultatīvāko spēli šosezon, jo iepriekš divos mačos viņš bija izcēlies ar 16 gūtiem punktiem. Latvietis spēlēja 17 minūtes un 16 sekundes, trāpot trīs no trim divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Visus punktus viņš sameta spēles pēdējā ceturtdaļā, kad mača liktenis praktiski bija izšķirts.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un pieļāva vienu kļūdu, bet viņam esot laukumā "Spurs" ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

Sanantonio komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Lemarkuss Oldridžs, kamēr Žofrī Loverņs un Petijs Milss sameta attiecīgi 14 un 13 punktus. Savukārt "Spurs" līderis Kavai Lenards, kuram šī bija tikai otrā spēle sezonā pēc traumas sadziedēšanas, līdzīgi kā Bertāns guva 12 punktus, nospēlējot tikpat ilgu laiku kā latvietis.

Tikmēr "Rockets" rindās Hārdens un Pols guva pa 28 punktiem katrs, kamēr Klints Kapela iemeta 18 punktus. Līgas rezultatīvākais spēlētājs Hārdens gan realizēja tikai divus no 11 tālmetieniem, kas viņam ir viens no sliktākajiem sniegumiem sezonā. Savukārt teicams bija Pols, kurš bez 28 punktiem pievienoja arī astoņas rezultatīvas piespēles un septiņas pārtvertas bumbas. Zīmīgi, ka nevienam citam basketbolistam NBA vēsturē pret "Spurs" komandu nebija izdevies savākt tik iespaidīgu statistiku šajos trīs rādītājos.

Lai arī starp divām vadošajām līgas komandām tika gaidīta sīva spēkošanās, tā īsti neizdevās, jo "Rockets" pirmās ceturtdaļas beigās veica izrāvienu, kas izrādījās izšķirošais šajā mačā. Pēc 12 minūtē Hjūstonas komandai jau bija 15 punktu pārsvars, kuru vēlāk izdevās palielināt arī līdz 28 punktiem (51:23). "Spurs" otrajā spēles daļā centās kaut ko mainīt lietas labā un noslēdzošajā ceturtdaļā starpību ievērojami samazināja, taču apdraudēt "Rockets" uzvaru īsti nespēja.

"Mūsu sākumsastāvs, mūsu pieredzējušie spēlētāji, cīņu iesāka ļoti slikti, jo pelnīja nevajadzīgas piezīmes, slikti komunicēja savā starpā, pieļāva kļūdas, kas izšķīra cīņas gaitu," pēc mača kritisks bija "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs. "Pēc tam spēles gaitā jaunākajiem puišiem, kā arī tiem, kuriem nav tiks liels spēles laiks, parādīja lielisku enerģiju. Viņi labāk kontrolēja bumbu, spēlēja fiziski un bija koncentrējušies. Šoreiz mūs pievīla sākumsastāvs."

Bertāns pirmo reizi laukumā uz 17 sekundēm devās pirmajā ceturtdaļā, pēc tam teju sešas minūtes nospēlēja otrajā spēles nogrieznī, kā arī laukumā pavadīja visu pēdējo ceturtdaļu. Viņš divas reizes šajā mačā trieca bumbu grozā no augšas, bet pirmos punktus spēlē iemeta ar trejaci.

"Rockets" ar 23 uzvarām 27 spēlēs ir visas līgas un Rietumu konferences līdere, kur otro vietu ar 23 panākumiem 29 cīņās ieņem iepriekšējās sezonas čempione "Warriors", bet trešā ar 19 uzvarām 29 dueļos ir "Spurs".

Tikmēr Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 24 uzvarām 31 spēlē ir Bostonas "Celtics" komanda, kurai ar 21 panākumu 29 dueļos seko Klīvlendas "Cavaliers". Tikmēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" ar 15 uzvarām 28 spēlēs atrodama Austrumu konferences astotajā pozīcijā.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs jau sestdien, kad uzņems vienu no līgas pastarītēm Dalasas "Mavericks", kurai gan otrdien negaidīti zaudēja ar 89:95.

Savukārt "Knicks" sestdien savā laukumā uzņems Ņujorkas komandas iepriekšējo sezonu zvaigznes Karmelo Entonija pārstāvēto Oklahomasitijas "Thunder".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!