Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns atkārtoti nosūtīts uz Sanantonio "Spurs" komandas fārmklubu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā Ostinas "Spurs".

Tur 24 gadus vecais Bertāns spēļu prakses iegūšanas nolūkos nosūtīts ar vēl vienu Sanantonio kluba debitantu Dedžunti Mareju. Sagaidāms, ka abi basketbolisti laukumā dosies jau svētdien, kad Ostinas "Spurs" plkst. 23 pēc Latvijas laika savā laukumā tiksies ar Soltleiksitijas "Stars".

Ostinas klubs šosezon 38 spēlēs izcīnījis 18 uzvaras, kas tam Dienvidrietumu divīzijas kopvērtējumā ļauj atrasties piektajā vietā sešu komandu konkurencē.

Bertāns pēdējās pāris nedēļās Sanantonio "Spurs" komandas sastāvā izpelnījies ļoti simbolisku spēles laiku, turklāt sestdien pret Minesotas "Timberwolves" viņš laukumā tā arī nedevās. NBA latvietis šosezon 51 spēlē vidēji guvis 4,1 punktu.

Latvijas basketbolists jau iepriekš divas reizes tika nosūtīts uz Ostinas "Spurs" vienību, bet šajā kalendārajā gadā tas noticis pirmo reizi. NBA Attīstības līgā Bertāns kopumā piedalījies divos mačos, gūstot 22 un desmit punktus.

Sanantonio "Spurs" komanda ar 48 uzvarām 61 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas otrajā vietā, par divu panākumu tiesu atpaliekot no līgas līdervienības Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!