Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolistam Dāvim Bertānam ir lieliska sajūta, kad izdodas palīdzēt savai komandai Sanantonio "Spurs" izcīnīt uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs, pēc sestdienas mača pauda rūjienietis

Jau vēstīts, ka Bertāns sestdien guva 21 punktu NBA regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar 102:85 (24:24, 23:26, 26:14, 29:21) uzvarēja Šarlotes "Hornets".

Zīmīgi, ka Bertāns ir tikai otrs "Spurs" basketbolists, kurš vienā spēlē vairāk nekā 20 punktus guvis ar mazāk nekā septiņiem metieniem no spēles. Iepriekš tas tika paveikts 1985. gadā.

Šī Bertānam bija rezultatīvākā spēle NBA karjerā. Iepriekš viņa veiksmīgākais mačs bija 25. novembrī, kad pret Bostonas "Celtics" latvietis guva 15 punktus.

"Kad ierados šeit, zināju, ka dažās spēlēs nespēlēšu vispār, citās dabūšu vairāk minūtēs. Ir lieliska sajūta, kad izeju laukumā un palīdzu komandai uzvarēt," pēc cīņas teica Bertāns.

Bertāns šajā mačā bija "Spurs" rezultatīvākais basketbolists, bet 19 punktus pievienoja Kavai Lenards, kamēr ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Lemarkuss Oldridžs.

"Apgūstu aizsardzības sistēmas, lasu tās un mācos no citiem basketbolistiem. Varbūt es un daži spēlētāji nav tie fiziski spēcīgākie, bet, ja atrodam pareizās vietas aizsardzībā, tad izdodas apturēt pretiniekus kā komandai," skaidroja Bertāns.

Pēc spēles Bertāns neesot dzirdējis īpašas uzslavas no "Spurs" galvenā trenera Grega Popoviča.

"Viņš bija apmierināts, kā otrajā puslaikā nospēlējām aizsardzībā. Savukārt komandas biedri apsveica mani ar labu spēli," teica Bertāns.

Sanantonio komanda ar 30 uzvarām 37 mačos ir visas līgas un Rietumu konferences otra spēcīgākā vienība, atpaliekot vien no Goldensteitas "Warriors", kam ir par panākumu vairāk. Tikmēr "Hornets" ar 20 uzvarām 38 spēlēs ir piektā Austrumu konferencē.

"Spurs" nākamo maču aizvadīs otrdien, kad uzņems Milvoki "Bucks" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!