Foto: Reuters/Scanpix

Prestižais ASV laikraksts ”USA Today” izveidojis savu ikgadējo pārmaksātāko sportistu topu, kurā vieta atradusies arī latviešu basketbolistam Andrim Biedriņam.

Biedriņš 2008.gadā noslēdza jaunu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Goldensteitas "Warriors" uz sešām sezonām, kuru laikā viņš saņems 63 miljonus ASV dolāru. ”USA Today” pie Biedriņa apraksta nedaudz arī pasmīn par latvieša panākumiem – ”Saka, ka latvietis ir pārmaksāts, bet viņš taču guva 79 punktus spēlē pagājušā gadā. Oi, nē – tie ir 79 punkti visā sezonā.”

Šajā sarakstā četri ir amerikāņu futbola pārstāvji, trīs beisbolisti, kā arī divi hokejisti un divi basketbolisti.

Ziemeļamerikā līdzīgi topi tiek veidoti samērā bieži, bet līdz šim Biedriņš bija iekļuvis pārsvarā pārmaksātāko basketbolistu sarakstos. Tomēr šoreiz Biedriņš ir iekļuvis starp Ziemeļamerikas pārmaksātākajiem sportistiem (ne tikai basketbolistiem).

Lai gan ”USA Today” sarakstā sportistiem nav atvēlētas vietas, Biedriņš šajā topā minēts kā ceturtais. Biedriņš ir viens no diviem basketbolistiem, kurš iekļauts šajā topā. Vēl Biedriņam šajā sarakstā ”kompāniju” sastāda Emairs Studemairs no Ņujorkas ”Knicks”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!