Foto: sportacentrs.com
Trešo vietu Jona Valančūna vārdā nosauktajā turnīrā Utenas pilsētā trešdien izcīnīja Latvijas komanda "Jelgava", kas ar 97:84 pieveica Ķēdaiņu "Ņevežis" basketbolistus.

Lielisku sniegumu uzvarētāju rindās demonstrēja Kristaps Pļavnieks, kuram 22 punkti, bet Dāvis Geks iemeta par diviem punktiem mazāk.

Jau vēstīts, ka šajā mačā bija jāpiedalās Latvijas vicečempioniem "VEF Rīga", taču pēc plānu maiņas spēlētāji jau naktī atgriezās Latvijā, tāpēc ar Ķēdaiņu vienību pārbaudes maču aizvadīja "Jelgava".

Kā zināms, otrdien "VEF Rīga" turnīra pirmajā mačā nospēlēja neizšķirti 100:100 ar Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit". Tiesa, tad komandas vienojās par spēles pārtraukšanu, jo "VEF Rīga" komandu nomocīja piezīmju norma.

Rīdzinieki uz turnīru Lietuvā bija devušies septiņu spēlētāju sastāvā.

Tikmēr aizvadītās sezonas Latvijas basketbola spēcīgākais klubs "Ventspils" trešdien Klaipēdā notiekošā leģendārā Vlada Grasta kausa otrajā mačā ar 59:73 (15:23, 15:14, 14:15, 15:21) piekāpās slavenajam Lietuvas klubam Kauņas "Žalgiris", ko pārstāv latvietis Kaspars Vecvagars.

Ar teicamu sniegumu "Ventspils" rindās šajā mačā izcēlās amerikānis Trojs Bārnīss, kuram 15 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, bet pa septiņiem punktiem iemeta Artjoms Butjankovs un Andrejs Gražulis.

Kā zināms, "Ventspils" komandai uz šo turnīru pievienojies Žanis Peiners, kurš šajā duelī pretinieku grozā iemeta sešus punktus.

Vecvagars šajā spēlē nepiedalījās.

Jau vēstīts, ka pirmajā šī turnīra mačā Latvijas čempioni otrdien ar 98:101 pagarinājumā atzina Lietuvas vicečempionu "Neptūnas" pārākumu.

Šajā turnīrā piedalās astoņas komandas. Nākamajā apakšgrupas spēlē ventspilnieki ceturtdien sacentīsies ar ukraiņu klubu Dņepropetrovskas "Dņepr".

Savukārt otrdien pie panākuma pārbaudes spēlē savā laukumā tika "Liepāja"/"Triobet", kas ar 99:45 pārspēja "Zeņit" otro komandu.

Šajā mačā 19 punktus iemeta Lauris Blaus, bet Arnolds Helmanis un Mareks Jurevičus guva attiecīgi 17 un 15 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!