Foto: F64

Latvijas čempionvienībai VEF Rīga" gaidāmajā pārbaudes turnīrā Kauņā, kas rīkots par godu Lietuvas basketbola trenera Stepa Butauta piemiņai, ir svarīgi izveidot labāku sapratni starp spēlētājiem, jo starpsezonā vienībai pievienojušies jauni basketbolisti.

Pārbaudes turnīrs norisināsies no 6. līdz 9.septembrim, un tajā "VEF Rīga" ne tikai mēģinās saspēlēties, bet arī uzvarēt.

"Turnīrs būs svarīgs, lai spēlētājiem izveidotos arvien labāka sapratne, jo starpsezonā mums klāt nākuši pāris jauni spēlētāji. Ar diviem no piesaistītajiem spēlētājiem rēķinos kā sākumsastāva spēlētājiem un līderiem. Taču arī viņiem būs jāiekļaujas kopējā spēlē, jo mēs spēlējam komandas basketbolu un man vajadzīgi komandas spēlētāji," kluba oficiālajā mājaslapā citēts Ramūns Butauts. "Kā jau profesionālim pienākas, vēlos uzvarēt katrā spēlē, tāpēc nav svarīgi, kāda spēle būs – draudzības vai oficiālā. Protams, svarīgi būs pārbaudīt lietas, pie kurām esam strādājuši treniņos, bet nedrīkstam aizmirst cīnīties par uzvarām."

Treneris jaunajā sezonā nav ieplānojis mainīt "VEF Rīga" spēles stilu: "Katram trenerim ir sava basketbola filozofija, tāpēc spēles stils līdzināsies manam līdzšinējam rokrakstam. Taču skatos uz priekšu un cenšos pilnveidoties. Basketbols ir ļoti dinamisks sporta veids, kurā nav iespējams atkārtot vienu un to pašu, tāpēc nepieciešami kādi jauninājumi. Šajā gadījumā mēģināsim pielāgot spēli tā, lai maksimālu labumu iegūtu no katra spēlētāja."

Butauts uzsvēra, ka šajās pārbaudes spēlēs komandai būs iespēja pārbaudīt, ko komanda ir apguvusi un kādā formā tā atrodas.

Atgādinām, ka "VEF Rīga" komandai šajā turnīrā nepalīdzēs Kaspars Bērziņš un Dairis Bertāns, kuri palīdz Latvijas valstsvienībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!