Foto: AFP/Scanpix

Dramatiskā cīņā ULEB Eirolīgas finālā piektdien Stambulā iekļuva Krievijas titulētākais basketbola klubs Maskavas CSKA, kas pusfinālā ar 66:64 pieveica pērnās sezonas čempionus "Panathinaikos".

Tādējādi svētdien finālā CSKA tiksies ar "Barcelona" – "Olympiacos" spēles uzvarētāju, bet "Panathinaikos" ar šī mača zaudētāju cīnīsies par trešo vietu.

CSKA ļoti neveiksmīgi iesāka maču un jau pēc pirmās ceturtdaļas zaudēja ar vairāk nekā 10 punktu pārsvaru (15:29). Vēl otrās ceturtdaļas vidū "Panathinaikos" bija vairāk nekā desmit punktu pārsvars, taču, komandām ejot pārtraukumā, rezultāts bija vairs 34:32 Grieķijas komandas labā.

Otrā puslaikā jau cīņa ritēja praktiski punkts punktā un uzvarētājs noskaidrojās dramatiskā mača izskaņā. Divas minūtes pirms beigām "Panathinaikos" bija vadībā ar 64:60, Aleksejs Šveds divus punktus atguva, bet tad Šveds realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem. "Panathinaikos" izdevību neizmantoja un pārsvaru nepalielināja, bet 37 sekundes pirms beigām Milošs Teodosičs izvirzīja vadībā jau CSKA – 65:64.

Šaruna Jasikeviča divpunktnieks bija neprecīzs, bet Šveds atkal realizēja tikai vienu soda metienu, dodot "Panathinaikos" vēl cerības. Tomēr pēc otrā soda metiena bumba palika CSKA rīcībā, kas ieguva vairākas tik svarīgas sekundes. "Panathinaikos" pārkāpa noteikumus pret Teodosiču, kurš varēja kļūt par mača antivaroni – serbu jaunās zvaigzne nerealizēja abus soda metienus. Taču "Panathinaikos" šō dāvanu neizmantoja, pēdējā uzbrukumā netiekot pat līdz metienam.

CSKA rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Andrejs Kiriļenko, bet "Panathinaikos"labā 19 punktus guva Jasikevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!