Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva astoņus punktus Spānijas čempionāta ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, tādējādi palīdzot Vitorijas "Laboral Kutxa" vienībai uzveikt Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife" komandu.

"Laboral Kutxa" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 81:76 (13:17, 1815, 27:16, 23:28), sērijā līdz divām uzvarām panākot 1-0.

Bertāns šajā mačā laukumā bija 18 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem, vienu no diviem "trejačiem", kā arī visus trīs soda metienus.

Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, četras piezīmes un divi izprovocēti pārkāpumi, kas deva piecus efektivitātes rādītāja punktus.

Tikmēr Pasečņiks laukumā bija divas minūtes un 53 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu. Viņam arī viena atlēkusī bumba un viena pārtverta piespēle, kas deva vienu efektivitātes punktu.

Rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā bija Bertāna komandas biedrs Dariuss Edamss, kurš guva 24 punktus.

Sērijas nākamā spēle notiks svētdien "Herbalife" laukumā.

Aizpagājušajā nedēļas nogalē "Laboral Kutxa" basketbolisti piedalījās ULEB Eirolīgas finālturnīrā, piedzīvojot divus zaudējumus un samierinoties ar ceturto vietu.

Kā zināms, Spānijas čempionāta ceturtdaļfinālā Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" atrodas iedzinējos ar 0-1 pret Spānijas regulārā čempionāta uzvarētāju Barselonas "Lassa".

Vēl ceturtdaļfinālā pašreizējā Spānijas čempione Madrides "Real" spēlē pret Mursijas "Universidad Catolica", bet "Valencia Basket" spēkosies ar Malagas "Unicaja".

Jau ziņots, ka izslēgšanas turnīrā neizdevās iekļūt Daira Bertāna pārstāvētajai Bilbao "Dominion" komandai, kas regulāro sezonu noslēdza desmitajā vietā, nespējot iekļūt labāko astotniekā.

Spānijas čempionāta regulārajā sezonā Barselonas "Lassa" finišēja pirmā ar 29 uzvarām 34 mačos. Ar tikpat panākumiem otrajā vietā ierindojās "Real", bet ar 28 uzvarām trešajā pozīcijā pamatturnīru noslēdza "Valencia Basket".

"Laboral Kutxa" komanda ar 24 panākumiem ieguva ceturto vietu, bet "Herbalife" ar 21 uzvaru finišēja piektā. Astoto vietu ar 17 uzvarām ieņēma "Montakit", savukārt "Dominion" ar 16 panākumiem palika desmitā starp 18 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!