Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien iemeta 13 punktus ULEB Eirolīgas spēlē par trešo vietu, tomēr viņa pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" komanda no Spānijas ar 75:85 (16:20, 26:20, 11:21, 22:24) piekāpās Krievijas vienībai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

"Laboral Kutxa" vadībā atradās vēl trešās ceturtdaļas vidū, tomēr pēc trešās ceturtdaļas Krasnodaras komandai bija jau astoņu punktu pārsvars, bet atlikušajā laikā "Lokomotiv-Kubaņ" neļāva pretiniekiem iesaistīties cīņā par uzvaru.

Bertāns nospēlēja 26 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, trīs no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat uzbrucējs izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja divas piezīmes un pats izprovocēja divus pārkāpumus, tiekot pie desmit efektivitātes punktiem.

Uzvarētājiem pa 21 punktam iemeta Malkolms Delanijs un austrālietis Raiens Brekhofs.

Savukārt "Laboral Kutxa" vienībā vairāk par Bertānu iemeta vienīgi 25 punktus guvušais Dariuss Edamss.

Plkst. 21 sāksies cīņa par ULEB Eirolīgas titulu, kurā tiksies Krievijas klubs Maskavas CSKA un Turcijas vienība Stambulas "Fenerbahce".

Jau ziņots, ka "Laboral Kutxa" piektdien pusfinālā ar rezultātu 77:88 pagarinājumā piekāpās "Fenerbahce" basketbolistiem, bet Bertāns šajā mačā guva divus punktus. Savukārt otra pusfināla duelī Krievijas komandu duelī CSKA ar 88:81 pārspēja "Lokomotiv-Kubaņ".

Ceļā uz finālčetrinieka turnīru "Laboral Kutxa" ceturtdaļfinālā ar 3-0 uzveica Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos", bet "Lokomotiv-Kubaņ" ar 3-2 pārspēja Spānijas komandu Barselonas "Lassa".

Tikmēr CSKA ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 uzveica Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas, kamēr "Fenerbahce" ar tādu pašu rezultātu pieveica pērnās sezonas ULEB Eirolīgas čempioni Madrides "Real" no Spānijas.

Bertāns bija pirmais latviešu spēlētājs, kurš iekļuvis Eirolīgas finālsacensībās, kopš to 16 gadus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB). Iepriekšējo reizi Gundars Vētra CSKA komandas sastāvā 1996.gadā sasniedza FIBA rīkotās Eirolīgas finālčetrinieku.

Bertāns pērn marta beigās pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus, taču atveseļošanās un sportiskās formas atgūšana bija ievilkusies, līdz ar to latvietis atgriezās vien janvāra beigās.

Iepriekšējā sezonā turnīrā triumfēja Spānijas klubs Madrides "Real", kas finālā pārspēja Pireju "Olympiacos" no Grieķijas. Savukārt cīņā par trešo vietu CSKA pieveica "Fenerbahce" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!