Foto: AFP/Scanpix

Arī pēc piektdien piedzīvotā zaudējuma ULEB Eirolīgas pusfinālā latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pauda lepnumu par viņa pārstāvēto Spānijas klubu Vitorijas "Laboral Kutxa".

Jau vēstīts, ka "Laboral Kutxa" piektdien Berlīnē notiekošā ULEB Eirolīgas finālčetrinieka pusfinālā ar 77:88 pagarinājumā piekāpās Turcijas komandai Stambulas "Fenerbahce". Bertāns šajā mačā guva divus punktus.

"Domāju, mums vajadzēja paveikt labāku darbu aizsardzībā, kas mums spēles beigās būtu ļāvis saglabāt pārsvaru," turnīra rīkotāji citē Bertāna teikto. "Bijām vadībā ar četriem punktiem, bet nebijām sasnieguši piezīmju normu. Šādu priekšrocību neizmantojām, kā rezultātā Konstantīns Sluks guva vieglus divus punktus, kas tobrīd ļāva panākt neizšķirtu."

"Esmu lepns par savu komandu, mums līdz šim ir bijusi lieliska sezona. Uzvaras pār spēcīgiem klubiem ir pierādījušas, ka neatkarīgi no budžeta varam spēlēt labā līmenī. Ikviens komandas basketbolists šajā pusfināla mačā atdeva no sevis visu," izteicās Bertāns.

ULEB Eirolīgas finālā "Fenerbahce" tiksies ar Krievijas klubu Maskavas CSKA, kas savā pusfinālā ar 88:81 pārspēja citu šīs valsts komandu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Bertāns ir pirmais latviešu spēlētājs, kurš iekļuvis Eirolīgas finālsacensībās, kopš to 16 gadus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB). Iepriekšējo reizi Gundars Vētra CSKA komandas sastāvā 1996.gadā sasniedza FIBA rīkotās Eirolīgas finālčetrinieku.

Bertāns pērn marta beigās pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus, taču atveseļošanās un sportiskās formas atgūšana bija ievilkusies, līdz ar to latvietis atgriezās vien janvāra beigās.

"Laboral Kutxa" ar 23 uzvarām 32 spēlēs divas kārtas pirms regulārā turnīra beigām ieņem ceturto vietu Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā.

Iepriekšējā sezonā turnīrā triumfēja Spānijas klubs Madrides "Real", kas finālā pārspēja Pireju "Olympiacos" no Grieķijas. Savukārt cīņā par trešo vietu CSKA pieveica "Fenerbahce" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!