Foto: F64
Divi Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas “Liepājas Lauvu” basketbolisti, iespējams, izdarījuši likmes totalizatorā par savas komandas zaudējumu, intervijā žurnālam “Sporta Avīze” izteicās vienības galvenais treneris Agris Galvanovskis.

Basketbolisti likmes uz savas komanda zaudējumu varēt būt izdarījuši pirms Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonas pēdējās spēles pret Lietuvas komanda Ķēdauņu “Triobet”. Šajā mačā liepājnieki piedzīvoja zaudējumu ar 77:92. Pēc šī mača klubs saņēmis vēstuli no vairākiem cilvēkiem, kas iepriekš bija piefiksējusi pāris spēlētājus vietējā totalizatoru kantora filiālē izdarām likmes.

“Ir baumas, aizdomas, taču, lai runātu tiešu valodu, vajag pierādījumus. Un to man pagaidām nav. Aiz rokas nevienu neesmu noķēris,” teica komandas galvenais treneris Agris Galvanovskis. “Ja tagad nosaukšu uzvārdus, jebkurš advokāts mani pēc tam pie sienas varēs “pienaglot” – lai arī cik skaidra bilde it kā rādītos. Pirmoreiz ar to sastopos. Runāts daudz, taču tik tiešā veidā un uz savas ādas – pirmoreiz.”

Sākot domāt par aizvadītajām spēlēm, Galvanovskis atzīst, ka bija piefiksējis paris neizskaidrojas spēlētāju darbības, taču uz tām viņš tagad skatās pavisam savādāk.

“Tinot filmu atpakaļ, tagad domāju, ka tikpat labi tas noticis arī iepriekš. Epizodes, kad viens otrs spēlētājs neadekvāti uzvedies, – tagad uz tām skatos jau citā gaismā,” viņš turpināja. “Tas nav patīkami. Pat pazemojoši. Mačs iet, un tu kā treneris nesaproti – kas notiek?! Kā var tik muļķīgi kļūdīties? Kāpēc viņš nespēlē? Tādas epizodes, ka pēc mača vienkārši sāc domāt – nē, tur kaut kas nebija kārtībā.”

Treneris nav pārliecināts, kā rīkoties tālāk, taču viņš uzsver, ka to tā atstāt nedrīkst, jo pretējā gadījumā spēlētāji turpinās izdarīt likmes uz savas komandas zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!