Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pusfinālu jeb Rietumu konferences finālu ceturtdien sasniedza Oklahomasitijas "Thunder", kas otrās kārtas sestajā spēlē ar 113:99 savā laukumā pārspēja Sanantonio "Spurs".

Līdz ar to "Thunder" sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-2.

"Thunder" spēlētāji mača pirmajā pusē iekrāja solīdu pārsvaru – 47:29, bet vēlāk, pirmā puslaika izskaņā, Kevins Durants pēdējās sekundēs realizēja tālmetienu, liekot līdzjutējiem gavilēt un panākot jau 55:31. "Spurs" nespēja metienus realizēt ar pietiekami augstu procentu, un tas neļāva samazināt deficītu, trešajā trešdaļā atrazdamies iedzinējos ar 65:91. Lai arī mača pēdējās 12 minūtēs "Spurs" nedaudz atguva spēles pavedienu, fantastiska izglābšanās nenotika.

Durants šajā mačā izcēlās ar 37 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, kamēr Rasels Vestbruks guva 28 punktus un 12 reizes piespēlēja. "Spurs" komandā Kavai Lenards izcēlās ar 22 punktiem, bet 19 un 18 punktus sameta Lamarkuss Eldridžs un Tims Dankans.

"Thunder" NBA pusfinālā spēkosies ar Goldensteitas "Warriors", bet otrā pusfinālā Klīvlendas "Cavaliers" vēl nav uzzinājuši savus pretiniekus, Maiami "Heat" un Toronto "Raptors" turpina duelēties, sērijā rezultātam esot 2-3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!