Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas vērtīgākais spēlētājs un NBA čempionu Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss atteicies no iespējas noslēgt garantēto līgumu uz vienu sezonu par 24 miljoniem ASV dolāru un kļūs par brīvo aģentu, vēsta ESPN.

Par basketbolista lēmumu pavēstījis Džeimsa aģents Ričs Pols. Džeimsam lēmums oficiāli jāpaziņo līdz 30. jūnija pusnaktij, bet no 1. jūlija viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Lai gan Džeimss nolēmis atteikties no "Cavaliers" garantētā līguma, basketbolists nedomā pamest komandu un plāno tajā turpināt spēlēt.

"Man patīk Klīvlendā, es neplānoju pamest komandu. Ir vēl dažas detaļas, bet tās es uzticēšu atrisināt aģentam," pagājušajā nedēļā ESPN teica Džeimss.

Džeimsa aģents Pols pagaidām nav pavēstījis, kāda veida līgumu viņa klients vēlas noslēgt un kādi būs tā nosacījumi. Ja "Cavaliers" vēlēsies saglabāt līdzšinējos basketbolistus ar līdzšinējām algām, tad Džeimss varētu tikt pie maksimāli 27,5 miljonu vērta līguma, jo Klīvlendas komandai nav sevišķas brīvības saistībā ar algu griestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!