Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis ceturtdien guva 24 punktus, kuru vidū bija arī uzvaru nesošais tālmetiens, palīdzot Južnijas "Himik" komandai, ko trenē Kārlis Muižnieks, izlīdzināt rezultātu Ukrainas čempionāta finālsērijā.

Sērijas otrajā mačā "Himik" savā laukumā ar rezultātu 73:70 (20:15, 20:16, 15:21, 18:18) pārspēja Jāņa Strēlnieka pārstāvēto valsts čempionvienību Kijevas "Budiveļņik", kuru trenē Ainars Bagatskis.

Uzvaru nesošo tālmetienu Freimanis pie neizšķirta rezultāta realizēja četras sekundes pirms pamatlaika beigām. Līdz ar spēles beigu signālu pagarinājumu centās panākt Strēlnieks, bet viņa tālmetiens nebija sekmīgs.

Freimanis laukumā pavadīja 32 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no 13 divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un piecus no deviņiem soda metieniem, kļūdams par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat latvieša kontā bija septiņas atlēkušās bumbas un trīs piezīmes, kas deva 17 efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Strēlnieks šoreiz cīņā piedalījās 32 minūtes un 56 sekundes, gūstot astoņus punktus. Basketbolists realizēja divus no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus, divpunktu metienus cīņā neizpildot.

Mača gaitā Strēlnieks cīņas protokolā tika iekļauts ar deviņām rezultatīvām piespēlēm, divām atlēkušajām bumbām un trim kļūdām, tiekot pie 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Līdz ar to sērijā līdz trīs uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Sērijas trešā spēle paredzēta svētdien.

Regulārajā sezonā ar 23 uzvarām 26 spēlēs triumfēja "Himik" komanda, kurai ar 19 uzvarām sekoja "Budiveļņik". Pēc tam tās ceturtdaļfināla sērijās savus pretiniekus apspēlēja ar 2-0.

Savukārt pusfināla sērijās "Budiveļņik" ar 3-1 uzvarēja Mariupoles "Azovmaš" klubu, bet "Himik" ar 3-0 pārliecinoši pieveica "Doņeck" vienību. Tiesa, "Azovmaš" un "Doņeck" rindās pirms pusfināla sērijas vairs nebija palicis neviena leģionāra.

Žaņa Peinera un Mareka Jurevičus pārstāvētā "Mykolaiv" vienība, kuru trenē Agris Galvanovskis, ar 13 panākumiem regulāro turnīru noslēdza septītajā pozīcijā, bet ceturtdaļfinālā zaudēja "Budiveļņik" basketbolistiem. Savukārt pēdējā vietā 14 klubu konkurencē regulāro sezonu ar četrām uzvarām noslēdza Dņeprodzeršinskas "Dņipro-AZOT" vienība, kurā galvenā trenera asistents ir Guntis Endzels.

Ukrainas čempionāta izspēli jūtami ietekmēja valsts nestabilā politiskā situācija, bet valsts augstākās līgas klubus pameta latviešu spēlētāji Ivars Timermanis un Andrejs Šeļakovs, kā arī treneris Artūrs Štālbergs. Izslēgšanas spēles tiek aizvadītas saīsinātā formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!