Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis, kurš ikdienā spēlē Ukrainas komandā Južnijas "Himik", apņēmies šajā valstī palikt tik ilgi, cik nepieciešams.

Kā zināms, tuvākajā laikā Krievija varētu ievest savu karaspēku Ukrainā. Nestabilās iekšējās situācijas dēļ valstī jau pārceltas vairākas Ukrainas basketbola čempionāta spēļu kārtas.

"Esmu profesionāls basketbolists, esmu latvietis, tomēr šodien daļēji esmu arī ukrainis, jo Ukrainā pildu savu profesionālo pienākumu - spēlēju basketbolu," Freimanis sociālajos tīklos paudis savu privāto viedokli. "Esmu šeit iepazinis daudz brīnišķīgus cilvēkus, neinteresējoties par katra tautību. Tomēr, šobrīd esmu kļuvis par liecinieku notikumiem, kurus lielākā daļa redz tikai TV ekrānos, internetā vai ikdienas sarunās. Man tā ir jau ikdiena. Ikdiena, kas paliek aizvien neskaidrāka."

"Šajā karā nav un nebūs uzvarētāju, karā var būt tikai zaudētāji, tāpēc novēlu, lai ukraiņiem, krieviem, tatāriem un citiem Ukrainas iedzīvotājiem karš ietu secen," izteicies spēlētājs. "Lai katrs var atgriezties pie lietām, kuras viņš prot vislabāk un grib darīt."

"Himik" komanda, kuru ikdienā trenē Latvijas speciālists Kārlis Muižnieks, šo sezonu aizvada ļoti sekmīgi. Vienība pašlaik atrodas Ukrainas čempionāta līderpozīcijā, kā arī sasniegusi Eiropas kausa astotdaļfinālu, kurā spēkosies ar Kristapa Valtera pārstāvēto Ankaras "Kolejliler" komandu no Turcijas.

"Daudzi man teikuši, lai dodos prom, tomēr tā nedarīšu. Es būšu ar komandu, jo tas ir mazākais, ko varu darīt savas komandas līdzjutēju labā. Viņiem jau tā nav viegli un tāpēc palikšu šeit tik ilgi, kamēr oficiāli netiks paziņots par sacensību pārtraukšanu," uzsvēris spēlētājs. "Mēs vēl neesam pateikuši pēdējo vārdu Eiropas kausā, kā arī Ukrainas čempionātā, kur esam līderpozīcijā. Klubam šī ir veiksmīgākā sezona vēsturē, treneris Muižnieks man uzticas, kluba vadība mūs atbalsta visos veidos, tāpēc mēs turpināsim."

Pašlaik vien trijās Ukrainas čempionāta komandās palikuši visi leģionāri, bet lielāko daļu vienību vismaz viens ārzemnieks ir atstājis. Kā zināms, jau pirms pusotras nedēļas Ivars Timermanis atstāja Čerkasu "Mavpi" rindas.

Šajā sezonā Freimanis Ukrainas čempionātā vidēji mačā izcēlies ar 9,2 punktiem un 4,1 atlēkušo bumbu, bet Eiropas kausā viņa kontā vidēji 9,1 punkts un 3,8 bumbas zem groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!