Foto: Publicitātes foto

"Jēkabpils" komanda "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā sestdien savā laukumā ar rezultātu 72:62 (23:13, 13:8, 13:18, 23:23) pārspēja "Betsafe"/"Liepāja" vienību.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Kristaps Kanbergs, 15 punkti un deviņas bumbas zem groziem Oskaram Virsim, bet pa 13 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām Artūram Vītiņam un Jurijam Aleksejevam.

Liepājniekiem 17 punktus iemeta Roberts Krastiņš, bet 16 punkti Tomam Leimanim.

"Jēkabpils" pirmo ceturksni uzvarēja ar 23:13 un arī turpmākajā mačā gaitā mājinieku pārsvars lielākoties turējās virs desmit punktiem. Neviens no liepājnieku centieniem atspēlēties nebija sekmīgs, līdz ar to "Jēkabpils" varēja svinēt drošu uzvaru.

Abas sastāvu atjaunojušās vienības šo sezonu nav iesākušas diez ko sekmīgi, jo jēkabpilieši sešās spēlēs izcīnījuši divas uzvaras, bet Liepājas komanda guvusi vienu panākumu piecās cīņās.

Tikmēr sezonu labi iesākusī "Jūrmala" šobrīd savā laukumā spēlē ar vēl zaudējuma rūgtumu neizjutušo "Ventspili", cīņu tiešraidē pārraidot televīzijas kanālam "Best4Sport".

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir sešas uzvaras sešos mačos, bet ar piecām uzvarām piecās cīņās seko "Ogre. Trešo vietu ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kamēr "Jūrmalai" ir trīs uzvaras piecos mačos.

Pirmajam četriniekam ar divām uzvarām sešās spēlē seko "Jēkabpils", vienu panākumu četros mačos guvusi "Valka"/"Valga", kamēr "Betsafe"/"Liepāja" un "Latvijas Universitātes" rēķinā ir viena uzvara piecās cīņās, bet "Valmiera"/ORDO noslēdz tabulu ar vienu panākumu sešos dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!