Foto: F64

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, kuru jūnija beigās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar ceturto numuru izvēlējās Ņujorkas "Knicks", joprojām nav izlēmis par savu iespējamo dalību Vasaras līgā, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Porziņģis nelielā gurna savainojumā iedzīvojās vēl pirms NBA drafta, nepabeidzot individuālo treniņu ar "Knicks" komandu. Pēc NBA drafta basketbolists izlaida arī dažas nodarbības, tomēr viņa savainojums tika vērtēts kā "mazsvarīgs".

Lai gan pēc NBA drafta "Knicks" paziņoja, ka cer uz basketbolista dalību NBA Vasaras līgas spēlēs, viņa spēlēšana vēl nav oficiāli apstiprināta. "Knicks" pirmo Vasaras līgas spēli aizvadīs 11. jūnijā, bet treniņus basketbolisti, kuri spēlēs šajos mačos, uzsāks ceturtdien, 9. jūnijā.

Atgādinām, ka pirms NBA drafta Porziņģis teica, ka plānojis piedalīties NBA Vasaras līgā un vēlāk pievienoties Latvijas izlases treniņiem, lai labāk sagatavotos 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas risināsies arī Rīgā. Tomēr pirmdien, 6. jūnijā, Porziņģa pārstāvji izplatīja paziņojumu, ka basketbolists nepalīdzēs valstsvienībai.

"Tā kā komanda ir izstrādājusi striktu plānu sportista fiziskās sagatavotības stiprināšanai, Kristaps diemžēl šogad Latvijas basketbola izlasei klātienē palīdzēt nevarēs. Šis ir Kristapa pirmais gads NBA, tādēļ adaptēšanās un treniņi kopā ar komandu šobrīd ir galvenā prioritātes," tagad teikts pārstāvju izplatītajā paziņojumā.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis gan šogad, gan pērn rēķinājās ar Porziņģa palīdzību, tomēr talantīgais basketbolists līdz šim pieaugušo izlasē oficiālās spēlēs nav debitējis. Pagājušā gadā, kad Latvijas izlasei bija jācīnās par tikšanu uz "Eurobasket 2015", Porziņģis nespēlēšanu izlasē attaisnoja ar vēlmi laiku "veltīt individuālajiem treniņiem" un "palielināt ķermeņa masu un pilnveidot individuālo tehniku".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!