Foto: Publicitātes attēli

Uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs sestdien izcīnīja "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Jēkabpils" komandas.

Aizraujošākais mačs tika aizvadīts Lapmežciemā, kurā vietējā "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība ar 98:91 (14:22, 29:18, 25:25, 30:26) pieveica "Barons"/LDz spēlētājus. Vēl pusotru minūti pirms pamatlaika beigām viesiem izdevās pietuvoties līdz 89:85, tomēr neko vairāk viņi nepaveica.

Uzvarētājiem 22 punktus guva Ivars Rihards Žvīgurs, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas, bet 21 punktu sameta Māris Ziediņš.

Tikmēr pieredzējušais Edgars Jeromanovs mačā palika bez punktiem, tomēr izpildīja 13 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Barons"/LDz rindās 21 punktu guva Roberts Freimanis, bet 20 punkti - Salvim Mētram.

Abas komandas šosezon savā starpā spēlēja trešo reizi, turklāt šī bija otrā tikšanās nedēļas laikā. Sezonas sākumā "Barons"/LDz guva uzvaru Lapmežciemā ar 79:76, bet pagājušajā svētdienā jūrmalnieki viesos bija pārāki ar 87:77.

Savukārt iepriekšējo divu sezonu LBL bronzas medaļniece "Jēkabpils" ar 102:78 (29:22, 26:25, 26:15, 21:16) izbraukumā droši pieveica debitanti "Ogre"/"Kumho Tyre", kas piedzīvoja 13.zaudējumu pēc kārtas.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem atzīmējās amerikānis Tailers Larsons, 19 punktus iemeta Sandis Silavs, bet ar 15 punktiem izcēlās lietuvietis Modests Kumpis.

Savukārt ogrēniešu labā 18 punktus iemeta amerikāņu centra spēlētājs Džūljuss Brukss, kuram bija arī septiņas atlēkušās bumbas.

Jēkabpilieši uzvarēja piektajā LBL mačā pēc kārtas.

Ogrēnieši savu līdz šim pēdējo uzvaru guva novembrī, kad mājās ar 81:69 uzveica tieši "Jēkabpili", kas sezonas sākumu aizvadīja nesekmīgi. Tāpat vienības tikās šī gada sākumā, kad "Ogre"/"Kumho Tyre" viesos atzina "Jēkabpils" pārākumu ar 80:86.

LBL turnīra tabulā līderi ar 16 uzvarām 19 mačos joprojām ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar deviņiem panākumiem 11 mačos seko "VEF Rīga". Savukārt pa 13 uzvarām 18 cīņās guvušas "Liepāja"/"Triobet" un "Valmiera"/ORDO, bet ar 11 panākumiem 19 mačos piektajā vietā atrodas "Jēkabpils".

Pēc gūtā panākuma sestajā vietā ar desmit uzvarām 19 dueļos nostiprinājusies "Jūrmala"/"Fēnikss", bet pie pieciem panākumiem 11 spēlēs tikusi "Valka"/"Valga". Astoto vietu ar septiņām uzvarām 19 spēlēs ieņem "Jelgava", bet pieci panākumi ir "Barons"/LDz, bet attiecīgi četras un trīs uzvaras guvušas "Latvijas Universitātes" (LU) un "Ogre"/"Kumho Tyre" komandas.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!