Foto: AP/Scanpix

Latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedram Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Ņujorkas "Knicks" Žoakimam Noā veikta pleca operācija, kas prasīs aptuveni piecus mēnešus ilgu rehabilitācijas periodu, ceturtdien pavēstīja "Knicks".

Paredzams, ka Noā līdz ar to atlabs līdz nākamās sezonas sākumam.

Šajā sezonā 32 gadus vecais Noā piedalījās 46 spēlēs, kurās vidēji izcēlās ar 5,0 punktiem un 8,7 atlēkušajām bumbām. Šis viņam bija pirmais gads četru sezonu līgumā par 72 miljoniem dolāru (66 miljoniem eiro).

Pagājušajā sezonā, vēl pārstāvot Čikāgas "Bulls" rindas, Noā varēja piedalīties vien 29 mačos, bet šajā sezonā viņš kājas operācijas dēļ nespēlēja kopš februāra.

Noā bija spējīgs atgriezties laukumā marta beigās, tomēr saņēma 20 spēļu diskvalifikāciju par pozitīvām dopinga analīzēm. Šī iemesla dēļ viņam būs jāizlaiž arī nākamās sezonas pirmās 12 cīņas, tomēr diskvalifikācija skaitīsies vien brīdī, kad viņš būs pietiekami vesels, lai dotos laukumā.

Iepriekš deviņas sezonas pārstāvēja "Bulls" komandu. Viņš ir leģendārā Francijas tenisista Janika Noā un 1978.gada "Mis Zviedrija" uzvarētājas Sesīlijas Rodes dēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!