Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" ir gatavs mainīt talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa treniņplānu, lai spēlētājs nākotnē izvairītos no traumām.

Kā zināms, Porziņģis pirmdien kreisā augšstilba muskuļa sastiepuma dēļ izlaida "Knicks" pirmssezonas pārbaudes spēli pret Filadelfijas "76ers". Šis ir jau trešais latvieša bezkontakta savainojums pēdējo četru mēnešu laikā, taču nu Ņujorkas komandas treneru kolektīvs ir gatavs mainīt nodarbību plānu, lai Latvijas basketbolistam nenāktos nākotnē iedzīvoties kādā nopietnākā savainojumā.

"Tas noteikti ir kaut kas tāds, kas mums jāizmēģina, lai ierobežotu viņa traumu skaitu un iespējamos apgrūtinājumus," ietekmīgais sporta medijs ESPN citē "Knicks" galvenā trenera Dereka Fišera teikto. "Tas ir viņa, mūsu pašu un "Knicks" mediķu labā."

Pašreizējā Porziņģa trauma netiek uzskatīta par nopietnu, un latvietis varētu piedalīties nākamajā NBA pirmssezonas pārbaudes spēlē, kad "Knicks" tiksies ar Bostonas "Celtics".

"Neesam tik noraizējušies, kā bijām iepriekšējo reizi, kad Porziņģis guva savainojumu. Esam pietiekami cerīgi noskaņoti, ka viņš varēs piedalīties jau nākamajā spēlē," izteicās Fišers.

Zīmīgi, ka līdzīgu savainojumu Porziņģis jau guva pirms šovasar notikušā NBA drafta, taču šī trauma netiek raksturota kā tik nopietna.

"Tā ir ļoti, ļoti viegla - nav tik nopietna. Pāris dienu laikā ar mani viss būs kārtībā," tikmēr pauda Porziņģis. "Tādas lietas notiek. Varbūt mans ķermenis vēlējās pateikt, lai tagad trenējos mierīgāk. Tāpēc tādi mazie savainojumi arī piemeklē."

Iepriekš Porziņģis nelielu ceļgala problēmu dēļ izlaida arī pāris "Knicks" komandas pirmssezonas treniņnometnes nodarbības.

Jau vēstīts, ka pirmajā pirmssezonas pārbaudes spēlē pret Brazīlijas komandu "Paschoalotto"/"Bauru" latvietis pagājušajā nedēļā iemeta septiņus punktus, otrajā cīņā pret Vašingtonas "Wizards" izcēlās ar deviņiem punktiem un desmit bumbām zem groziem, bet Ņujorkas klubs abos mačos guva uzvaras.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Jaunā NBA sezona sāksies 27.oktobrī, bet "Knicks" komanda dienu vēlāk pirmajā cīņā tiksies ar Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!