Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" jaunieguvums lietuvietis Mindaugs Kuzminsks domā, ka atradīs kopīgu valodu ar kluba latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi, portālam "24sek.lt" atklāja Kuzminsks.

Jau vēstīts, ka "Knicks" panākusi vienošanos ar Kuzminsku un latvieša bijušo komandas biedru Spānijas kluba "Sevilla" rindās Giljermo Ernangomesu.

"Katrs cilvēks vēlas sasniegt pēc iespējas augstāku līmeni savā profesijā. Basketbolistiem tā ir NBA. Man ir 26 gadi, neesmu pārāk vecs, bet neesmu arī nekāds jaunais. Šis ir īstais brīdis, lai spertu soli uz priekšu. Neesmu vēl bijis Ņujorkā, taču esmu iepriecināts, ka varēšu pārstāvēt šo klubu. Emocionālais stāvoklis ir sasniedzis pašu augstāko līmeni, bet pilnībā šo brīdi varēšu izbaudīt, kad iziešu medicīniskās pārbaudes," teica Kuzminsks.

26 gadus vecais Kuzminsks aizvadīto sezonu pavadīja Spānijas klubā Malagas "Unicaja", kura sastāvā ULEB Eirolīgā uzbrucējs 23 mačos vidēji spēlē guva 12,0 punktus. Savukārt Spānijas čempionātā lietuvietis 36 mačos vidēji iemeta desmit punktus. Pirms Porziņģi draftēja "Knicks" komanda, arī latvietis spēlēja Spānijā, kur abi baltiešu basketbolisti jau bija tikušies.

"Spānijā dažas reizes aprunājāmies, bet neesam draugi. Lietuviešu un latviešu mentalitātes ir līdzīgas. Domāju, ka atradīsim kopīgu valodu un viņš man palīdzēs iejusties," komentēja Kuzminsks.

Tiesa, uzbrucējs saprot, ka iekļūšana NBA komandā ne vienmēr nozīmē tikšanu laukumā.

"Esmu gatavs cīnīties par savu vietu komandā. Negaidu, ka man tiks garantēts spēles laiks. Centīšos atrast veidus, kā palīdzēt komandai. "Knicks" ir viena no labākajām organizācijām līgā," atzīmēja lietuvietis.

"Unicaja" sastāvā Kuzminsks spēlēja kopš 2013.gada, bet pirms tam viņš pārstāvēja vairākus Lietuvas klubus, tostarp arī titulēto Kauņas "Žalgiris".

Lietuvas izlases rindās Kuzminsks divas reizes kļuvis par Eiropas vicečempionu - pērn un 2013.gadā.

Kuzminsks nesen noslēdza līgumu ar Turcijas komandu Stambulas "Dariššafaka Doguš", kurā treneru korpusā nākamsezon strādās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Portāls "Sportando" vēsta, ka Kuzminsks informējis Turcijas komandu par vēlmi nākamsezon spēlēt NBA, taču "Knicks" varētu nākties izpirkt viņa līgumu.

"Knicks" panākusi vienošanos arī ar 22 gadus veco spāni Ernangomesu, kurš ir tuvs draugs Porziņģim. Abi iepriekš kopā divas sezonas spēlēja "Sevilla" komandā.

Ernangomess aizvadītajā sezonā spēlēja Spānijas čempionvienības Madrides "Real" sastāvā. ULEB Eirolīgā viņš 14 mačos vidēji guva 4,3 punktus, savukārt Spānijas čempionātā 26 spēlēs centrs atzīmējās ar 6,6 punktiem.

Pērn NBA draftā Ernangomesu ar 35.numuru izvēlējās Filadelfijas "76ers", taču pēc maiņas darījuma tiesības uz spēlētāju ieguva "Knicks".

"Knicks" vienība aizvadītajā sezonā guva 32 panākumus 82 spēlēs un nekvalificējās izslēgšanas turnīram. Starpsezonā par Ņujorkas komandas jauno galveno treneri kļuva Džefs Hornačeks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!