Foto: AFI

Uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīra spēlē svētdien izcīnīja sezonu sekmīgi iesākusī "Liepāja/Triobet" vienība, kas ar rezultātu 93:73 (24:26, 20:16, 28:17, 21:14) savā laukumā pārspēja "Saldu".

Uzvarētājiem pa 18 punktiem guva Lauris Blaus un Gints Antrops, kuri abi izcīnīja arī pa astoņām bumbām zem groziem, bet 14 punktus pievienoja Arnolds Helmanis.

Savukārt "Saldus" sastāvā 22 punktus guva amerikāņu aizsargs Prestons Medlins, bet ar 14 punktiem un desmit bumbām izcēlās Roberts Freimanis.

Abām komandām šosezon pagaidām veicies gandrīz diametrāli pretēji - liepājnieki tagad tikuši pie septiņām uzvarām astoņās spēlēs, kamēr "Saldus" piedzīvojuši zaudējumus visās sešās šosezon aizvadītajās spēlēs.

Trešo uzvaru pēc kārtas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīra spēlēs svētdien izcīnīja iespaidīgi papildinātā "Barons kvartāls" komanda, kas, nespēlējot Kristapam Valteram, ar 88:66 (25:17, 17:20, 28:11, 18:18) savā laukumā sagrāva iepriekšējās sezonas turnīra trešo spēcīgāko vienību "Jēkabpils".

Uzvarētājiem ar 20 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Gatis Jahovičs, ar 13 punktiem palīdzēja Kaspars Kambala, bet 12 punktus iemeta Ernests Kalve.

Savukārt "Jēkabpils" rindās 13 punktus guva Pāvels Veselovs.
Šajā mačā "Jēkabpils" sastāvā debitēja amerikāņu aizsargs Malkolms Haukinss.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar četriem panākumiem četros mačos atrodas Latvijas čempioni "Ventspils", bet bez zaudējumiem cīnās arī divas cīņas aizvadījušie vicečempioni "VEF Rīga". "Liepāja/Triobet" ar septiņiem panākumiem astoņos mačos ieņem stabilu trešo vietu, ar četriem panākumiem sešās cīņās seko "Jēkabpils", bet "Barons kvartāls" piecos mačos izcīnījusi trīs uzvaras. Savukārt pārējām komandām uzvaru un zaudējumu attiecība nav labāka par 50%.

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar trim panākumiem sešās cīņās ir sestie, bet ar "Jelgava" ar trim uzvarām astoņos mačos un "Valmiera" ar diviem panākumiem sešās cīņās atrodamas attiecīgi septītajā un astotajā vietā. Tikmēr bez uzvarām turnīrā cīnās "Latvijas Universitāte" un "Saldus", kas aizvadījušas attiecīgi piecas un sešas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!