Foto: LETA

Deviņkārtējā Latvijas čempione "Ventspils" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas atbildes mačā trešdien kontrolēja spēles gaitu 35 minūtes, kamēr pretinieki visu maču spēlēja agresīvi, pēcspēles preses konferencē atzīmēja ventspilnieku galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Kā ziņojām, "Ventspils" trešdien viesos ar rezultātu 61:70 (17:23, 13:17, 16:15, 15:25) piekāpās Itālijas klubam Venēcijas "Umana Reyer", divu spēļu summā ciešot zaudējumu ar 135:137 un noslēdzot Eirokausu sezonu.

Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Ventspils" komanda atradās vadībā ar sešiem punktiem, bet divu spēļu summā Latvijas vienības pārsvars bija sasniedzis jau 13 punktus. Tiesa, ceturtajā ceturksnī ventspilnieki izsēja pārsvaru, pretiniekiem vajadzīgo pārsvaru iegūstot pēdējās minūtēs.

"Jāapsveic pretinieki, kuri cīnījās līdz spēles beigām. Viņi 40 minūtes spēlēja agresīvu basketbolu. Mēs kontrolējām spēles gaitu 35 minūtes. Bija ļoti nopietnas kļūdas, un tika zaudētas bumbas aizsardzībā. Pretiniekiem bija pārāk daudz otrās iespējas, no kurām tika gūti punkti," teica Muižnieks.

"Spēle ir spēle. Bija lielisks mačs. Paldies maniem basketbolistiem, kuri cīnījās līdz spēles galam. Nebijām veiksmīgi no soda metienu līnijas, tajā skaitā arī izšķirošajos brīžos," skaidroja treneris.

"Ventspils" komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Villijs Dīns, kuru arī neapmierināja soda metienu realizācija.

"Iemetām tikai pusi no soda metieniem (8/16). Ja dabū bumbu un ir iespēja izmest brīvus metienus, bet tie netiek trāpīti, tad īsti nav, ko teikt," sarūgtināts bija Dīns.

Pirmajā mačā pirms divām nedēļām ventspilnieki, pateicoties pēdējo minūšu izrāvienam, savā laukumā guva panākumu ar 74:67.

Apakšgrupu turnīrā "Ventspils" basketbolisti ar septiņām uzvarām 14 spēlēs ieņēma piekto vietu C apakšgrupā, bet Venēcijas komanda ar deviņām uzvarām savā grupā bija otrā B grupā.

Izslēgšanas turnīra otrajai kārtai jeb astotdaļfinālam uzreiz kvalificējās piecu grupu uzvarētājas un trīs labākās otro vietu ieguvējas, kuru vidū nebija "Ventspils" basketbolisti, kas sacentās pirmajā kārtā. Izslēgšanas sacensībām kopā kvalificējās piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!