Latvijas nacionālās vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks valstsvienības paveikto sagatavošanās darbu vērtē kā labu, portālu "Delfi" informēja Latvijas basketbola savienība.
"Vēl atlikusi pārbaudes spēle ar Krieviju, un tad jau dosimies uz Serbiju," šodien preses konferencē sacīja Muižnieks. Spēle ar Krievijas izlasi tiks aizvadīta 12.septembrī.

Kopumā sagatavošanās posmā Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Izraēlas valstsvienību un Krievijas klubu UNICS, bet pa vienai – ar Zviedriju, Itāliju, Horvātiju, Grieķiju, Lietuvu un Īriju. Kopumā desmit spēlēs tika izcīnītas astoņas uzvaras.

Latvijas basketbola izlase dalībai finālturnīrā: Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Ivars Timermanis, Uvis Helmanis, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants un Kaspars Cipruss.

Runājot par Kambalas lēmumu nespēlēt izlasē, treneris norādīja, ka tas bijis viņa lēmums neiekļaut centra spēlētāju sastāvā. Tiesa pats Kambala pastāstīja, ka lēmumu pieņēmis viņš. Kā šodien pēc preses konferences atzina Kambala, viņš gribējis piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā, tomēr Muižnieka trenētās izlases spēles stils neatbilst uzbrucējam.

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki 2005.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā D grupā būs Spānija, Serbija un Melnkalne, kā arī kvalifikācijas pēdējās kārtas uzvarētāji - Čehija, Izraēla vai Ungārija.

Muižnieks cer, ka izlase Eiropas čempionātā katrā spēlē parādīs "savu labāko sniegumu un labu basketbolu". Neskatoties uz to, ka vēl nav zināms Latvijas izlases pirmais pretinieks finālturnīrā (Ungārija, Izraēla vai Čehija) informācijas par pretiniekiem būs pietiekami, norādīja valstsvienības galvenais treneris. Uz pēdējās kvalifikācijas kārtas turnīru dosies Ainārs Zvirgzdiņš, kas arī vērtēs nākamos pretiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!