Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā Basketbola asociācija (NBA) sagaida, ka šīssezonas "All Star" balsojumā Kristaps Porziņģis varētu atkārtot sava tautieša Zemgus Girgensona amerikāņiem negaidīto triumfu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēles balsojumā, raksta vietējie mediji.

NBA jaunākās sensācijas, Kristapa Porziņģa, iespējas tikt iebalsotam NBA "All Star" ir atkarīga no viņa Eiropas līdzjutējiem Latvijā un Spānijā, kur pirms pārcelšanās uz Ameriku spēlēja latviešu basketbolists.

"Ja Latvijas fani atkārtos to pašu scenāriju, ko pagājušoziem, Porziņģim ir izredzes kļūt par vienu no lielākajiem balsu guvējiem starp uzbrucējiem. Jo pateicoties neatlaidīgajiem balsotājiem no mazās, hokeju traki mīlošās Baltijas valstiņas, latvietis Zemgus Girgensons saņēma vislielāko balsu skaitu no visiem spēlētājiem, neskatoties uz to, ka savā komandā bija tikai ceturtais labākais vārtu guvējs," norāda izdevums "New York Post".

Balsojums par šīssezonas NBA Zvaigžņu spēles sastāvu sāksies ceturtdien, 10. decembrī. Balsojums notiks līgas mājas lapā, "Twitter", "Facebook" un "Instagram", kā arī divās NBA aplikācijās, un līdzjutēji reizi dienā varēs balsot par 10 dažādiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka ikviens balsotājs par Porziņģi vienas dienas laikā varēs nodot sešas balsis.

"Tas būs interesanti," par Porziņģa izredzēm izdevumam saka sarunu biedrs no NBA. "Nezinu, vai viņš iekļūs [izlasē], taču balsis gūs. Viņš ir populārs arī ASV."

20 gadus vecais Porziņģis, kurš divas sezonas aizvadīja Spānijas līgā, ir sestais populārākais NBA spēlētāju kreklu pārdošanas ziņā, bet populārajā izpārdošanas akcijās "Black Friday" un "Cyber Monday" Porziņģa Ņujorkas "Knicks" krekls ar 6. numuru bija 19. pieprasītākais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!