Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Dzeimss 30. jūnijā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu un varēs izvēlēties jebkuras komandas piedāvājumu, ziņo ESPN.

Džeimss pirms četriem gadiem atgriezās Klīvlendas "Cavaliers" rindās, bet pirms diviem gadiem noslēdza līgumu uz divām sezonām ar iespēju pagarināt vienošanos uz vienu gadu. Tagad Džeimss izlēmis, ka neizmantos šo iespēju un nepagarinās automātiski līgumu, kas būtu jāizdara līdz 29. jūnija pusnaktij. Ja Džeimss būtu piekritis līguma pagarināšanai, viņa alga nākamajā sezonā būtu 35,6 miljoni ASV dolāru.

Tādējādi šī vasara NBA spēlētāju tirgū solās būt īpaši karsta – kopā ar Džeimsu līguma piedāvājumus izskatīs Pols Džordžs, Kriss Pols un Demarkuss Kazinss.

ESPN gan norāda, ka Džeimss varētu arī palikt Klīvlendā, jo "Cavaliers" var atļauties piedāvāt NBA superzvaigznei 207 miljonu vērtu piecu gadu līgumu.

Šī ir trešā reize, kad Džeimss kļūst par brīvo aģentu. 2010. gadā viņš atstāja "Cavaliers" un aizgāja uz Maiami "Heat", bet 2014. gadā nepagarināja līgumu ar Maiami komandu, atgriežoties Klīvlendā.

Pagājušajā sezonā Džeimss pirmo reizi savā 15 gadus ilgajā NBA karjerā aizvadīja visas 82 spēles regulārajā čempionātā, vidēji katrā gūstot 27,5 punktus, izcīnot 8,6 atlēkušās bumbas un izdarot 9,1 rezultatīvu piespēli. Savukārt NBA izslēgšanas turnīrā Džeimss vidēji spēlē guva 34 punktus, izcīnīja 9,1 atlēkušo bumbu un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles, palīdzot "Cavaliers" tikt līdz finālam, kurā gan viņa komanda ar 0-4 piekāpās Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!