Foto: LETA

Neizmantot tik labu basketbolistu kā Kaspars Kambala būtu noziegums, tāpēc Latvijas komanda "Barons kvartāls" veidos īpašas sadarbības arī uz šo spēlētāju, izteicās komandas galvenais treneris Edgars Teteris.

Kā zināms, iepriekšējā nedēļā Kambala tika pieteikts "Barons kvartāla" sastāvā, kas jaunajā sezonā spēlēs "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) un Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīros. Jauno sezonu rīdzinieki atklās trešdien, kad Mārupes Sporta centrā LBL pirmajā sezonas spēlē uzņems "Latvijas Universitātes" (LU) vienību.

Kā izteicās Teteris, Kambala jaunajai sezonai vēl nav gatavs par visiem 100%, jo komandai pievienojies vēlāk nekā pārējie, taču pirms tam viņš trenējies individuāli.

"Sapratne laukumā ar komandas biedriem viņam vēl ir jāmeklē. Tomēr arī ne līdz galam gatavs Kambala ir nopietns spēks. Ar katru maču viņš kļūs arvien gatavāks," uzsvēra Teteris, kurš nenoliedza, ka atsevišķas kombinācijas tiks virzītas tieši uz šo basketbolistu. "Protams, jebkurš treneris izmantotu tādu spēlētāju kā Kaspars, ja tāds ir komandā. Mēģināsim spēlēt arī caur viņu - neizmantot Kambalu būtu noziegums."

Kā zināms, 35 gadus vecais Kambala iepriekšējo sezonu aizvadīja Turcijas otrās līgas komandā Ankaras "DSI Era".

Tiesa, Teteris nevēlējās komentēt, kāda situācija šobrīd "Barons kvartāla" komandā ir ar brāļiem Kristapu un Sandi Valteriem, kuri arī jau kādu laiku trenējas ar šo vienību. "Lēmums par viņiem vēl nav pieņemts. Abiem basketbolistiem ir piedāvājumi spēlēt ārzemēs, tāpēc iespējami ir dažādi pavērsieni. Neko vairāk negribētu šobrīd atklāt."

Tomēr "Barons kvartāls" galvenais treneris atklāja, ka rīdzinieku sastāvā trešdienas mačā laukumā izies pieredzējušais Gatis Jahovičs, lai gan viņš arī sezonai vēl nav gatavs par visiem 100%. Teteris uzskata, ka arī šāds spēlētājs noderētu jebkurai komandai.

"Komandas kodols sezonai iesāka gatavoties laicīgi, lai gan līdz galam vienība vēl nebija nokomplektēta. Vairums spēlētāju sasnieguši labu fizisko kondīciju, taču vēl jānoslīpē taktiskās nianses," pauda Teteris. "Cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē, nešķirojot pretiniekus. Centīsimies demonstrēt pēc iespējas labāku sniegumu. Kad būs zināms komandas galējais sastāvs, runāsim arī par konkrētiem sezonas mērķiem. Kad klubam vēl nebija pievienojušies Kambala un Jahovičs, minimālais sezonas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs."

Pagājušās sezonas LBL turnīru "Barons kvartāls" noslēdza septītajā vietā, paliekot ārpus izslēgšanas spēļu turnīra, bet BBL netika tālāk par astotdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!