Galvenais neveiksmes iemesls bija pārāk daudz zaudētās bumbas laukuma vidusdaļā, pēc FIBA Eirolīgas turnīra mača, kurā "TTT Rīga" ar rezultātu 55:71 (6:17, 20:18, 11:23, 18:13) piekāpās FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas septītās kārtas mačā pret Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray", izteicies Latvijas vicečempioņu basketbolā galvenais treneris Aigars Nerips, informēja "TTT Rīga" preses dienests.

"Zaudētās bumbas laukuma vidusdaļā bija iemesls, kāpēc radās stress un neveiksmes uzbrukumā. Tik daudz pazaudētu bumbu, tas bija pārāk traki un kļuva par vienu no zaudējuma cēloņiem," uzsvēra Nerips.

"Atsevišķās epizodēs laukuma vidusdaļā pretinieces vienkārši pienāca un izņēma bumbu no rokām. Daudzas reizes bumba atsitās pret kājām, citreiz bumba tika izcīnīta un nosargāta, bet pretinieka spēlētāja piezagās no aizmugures un izrāva to ārā. Tādas lietas ir katras spēlētājas individuālās koncentrācijas jautājums un atbildība par katru bumbu," piebilda treneris.

Nerips arī akcentēja savas komandas ne pārāk sekmīgo sniegumu uzbrukumā un uzsvēra spēlētāju pašatdeves trūkumu šajā mačā.

"Sākumā izdevās noturēt līdzsvaru aizsardzībā, bet, nesekmīgi un maz uzbrūkot, netika izmantotas izdevības. Vismaz trīs četri metieni no apakšas bija jārealizē simtprocentīgi. Tad arī notika pirmais "Galatasaray" rāviens, iegūstot vienpadsmit punktu pārsvaru, kas ļāva viņām justies komfortablāk.Ja komanda astoņu minūšu laikā izprovocē vienu piezīmi, kamēr pretspēlētājas rada problēmas un gūst grozus, atdeve ir nepietiekama. Uzbrukumā vēl viss bija kārtībā, bet aizsardzībā netika sapelnītas taktiskās piezīmes un spēles gaita netika bremzēta," piebilda Nerips.

Kā ziņots, pēc zaudējuma "Galatasaray" "TTT Rīga" pat teorētiski vairs nevar iekļūt turnīra izslēgšanas cīņās.

A grupas kopvērtējumā pa sešām uzvarām ir UGMK un "Ros Casares" komandām, "Cras Basket" un "Galatasaray" rēķinā ir četras uzvaras, bet Latvijas kluba kontā ir viena uzvara. Lietuvas un Baltijas čempionvienība Viļņas TEO pašlaik cīnās bez uzvarām un atrodas pēdējā, sestajā pozīcijā.

Kā ziņots, pēc aizvadīta divu apļu turnīra četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!