Foto: Reuters/Scanpix

Vācu basketbola zvaigzne Dirks Novickis piekritis turpināt sadarbību ar Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas "Mavericks", kurā aizvadījis visu savu līdzšinējo NBA karjeru, ziņo ESPN.

38 gadus Novickis pagarinājis līgumu ar Dalasas klubu uz diviem gadiem par 40 miljoniem dolāru.

NBA Novickis aizvadījis jau 18 sezonas, un visas - "Mavericks" komandā, ar kuru 2011. gadā kļuva par NBA čempionu.

Iepriekšējo līgumu ar "Mavericks" Novickis noslēdza uz trim gadiem par 25 miljoniem dolāru, bet pirms tam viņam bija spēkā līgums uz četriem gadiem par 80 miljoniem dolāru.

Par vācu basketbolistu interesējās arī Goldensteitas "Warriors", kas nupat piesaistījuši Kevinu Durantu.

Tikmēr spāņu basketbola zvaigzne Po Gasols apstiprinājis, ka karjeru turpinās Sanantonio "Spurs" rindās.

Gasols otrdien apstiprināja jau pirmdien izplatīto informāciju, ka viņš ir vienojies par divu gadu līgumu ar "Spurs", kas viņam šajā laika posmā maksās 30 miljonus dolāru (26,9 miljoni eiro).

Gasols iepriekšējās divas sezonas spēlēja Čikāgas "Bulls" komandā, aizvadītajā sezonā vidēji mačā iemetot 16,5 punktus, bet pirms tam no 2008. līdz 2014. gadam pārstāvēja Losandželosas "Lakers", bet no 2001. līdz 2008. gadam spēlēja Memfisas "Grizzlies" rindās.

Gasols sešas reizes ir piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, bet NBA karjerā vidēji mačā ir guvis 18,2 punktus un izcīnījis vidēji 9,5 atlēkušās bumbas zem groziem.

"Pēc daudzām pārdomu dienām esmu nolēmis pievienoties "Spurs" komandai. Ar lielākajām cerībām gaidu pārmaiņas," vienošanos ar Sanantonio klubu komentēja spānis.

NBA noteikumi paredz, ka līgumi ar spēlētājiem nedrīkst oficiāli tikt noslēgti līdz pat 7.jūlijam, tomēr no piektdienas pusnakts komandas un brīvie aģenti drīkst panākt mutiskas vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!