Foto: AFP/Scanpix

Bijusī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lamārs Odoms pirmdien izrakstīts no slimnīcas Lasvegasā un turpinās ārstēšanos Losandželosā, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Kā zināms, divkārtējais NBA čempions slimnīcā nonāca pirms nepilnas nedēļas, kad tika atrasts bezsamaņā kādā bordelī Nevadas štatā pēc pāris dienu uzdzīves. Policija vēlāk atklāja, ka informāciju par Odomu saņēmusi zvanu no diviem bordeļa darbiniekiem, kuri ziņojuši, ka tajā kāds vīrietis lietojis kokaīnu un nonācis bezsamaņā.

35 gadus vecais basketbolists samaņu atguva piektdien, kad trīs diennaktis bija pavadījis komā. Ārsti viņam konstatēja sirds mazspēju un problēmas ar plaušām un aknām. Nedēļas nogalē viņa veselības stāvoklis pakāpeniski uzlabojās, Odoms atsāka patstāvīgu elpošanu, un varēja jau kontaktēties ar draugiem un ģimeni, tostarp bijušo sievu, realitātes šovu zvaigzni Hloju Kardašjanu.

"Lamārs vienmēr bijis apveltīts ar sīkstumu, cīņassparu un spēju pārvarēt milzu šķēršļus, lai sasniegtu neiespējamo," izteicās Odoma krustmāte Dženīna Merkere.

Sagaidāms, ka Odomu gaida ilgs atveseļošanās periods un iespējams, ka šis incidents būs atstājis iespaidu uz viņa veselības stāvokli. Kā vēsta "The LA Daily News", Odoms saņēmis pastāvīgu ārstēšanu plaušām un aknām, turklāt viņam varētu būt nopietni smadzeņu bojājumi. Iespējams, ka daļa no bojājumiem organismam un runas spējām paliks uz mūžu.

Odoms kopā ar Losandželosas "Lakers" 2009. un 2010.gadā triumfēja NBA čempionātā.

Pērn februārī Odoms pievienojās Spānijas augstākās līgas (ACB) klubam Vitorijas "Laboral Kutxa", tomēr jau pēc mēneša traumas dēļ tika no sastāva atskaitīts. Savukārt jau aprīlī viņš centās iekļūt Ņujorkas "Knicks" vienībā, taču neveiksmīgi.

Savas NBA karjeras laikā basketbolists spēlēja Dalasas "Mavericks", Maiami "Heat", "Lakers" un Losandželosas "Clippers", pēdējo no tām pārstāvot 2012./2013.gada sezonā.

NBA karjeras laikā basketbolists vidēji mačā guva 13,3 punktus un izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas. Tāpat Odoms 2010.gadā kopā ar ASV izlasi izcīnīja pasaules čempiona titulu.

Iepriekšējā gada laikā Odoms lielākoties izcēlies ārpus laukuma - viņš cīnījies ar alkohola atkarību un nesaskaņām ģimenes dzīvē.

Odoms un Kardašjana apprecējās 2009. gadā. Grezno ceremoniju demonstrēja Kardašjanu ģimenes realitātes šovā "Keeping Up With the Kardashians". Pārim bija atsevišķs realitātes šovs "Khloe&Lamar", kas tika izrādīts no 2011. līdz 2012. gadam.

Pāris paziņoja par šķiršanos 2013. gada nogalē. Laulība tika oficiāli šķirta šī gada jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!