Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" īpašnieks Džeimss Dolans varētu arī atlaist prezidentu basketbola jautājumos Filu Džeksonu, kurš pēdējās dienās saņēmis kritiku par vēlmi aizmainīt latviešu jauno zvaigzni Kristapu Porziņģi.

To, ka saļodzījies savulaik leģendārā trenera Džeksona krēsls, anonīmi avoti paziņojuši portāla "Yahoo" sporta nodaļas rubrikas "The Vertical" vadītājam Adrianam Vojnarovskim.

Dolans par Džeksona atbilstību amatam sācis aizdomāties pēc tam, kad pagājušajā nedēļā NBA drafta laikā "Knicks" bija tuvu sava pēdējo gadu lielākā talanta Porziņģa aizmainīšanai no komandas. Otrdien vēl nekāds lēmums Džeksona jautājumā neesot pieņemts, tomēr Dolanam esot bažas, cik ilgi vēl uzticēt Džeksonam komandas veidošanu.

71 gadu vecajam Džeksonam līgums ar "Knicks" ir noslēgts līdz 2019. gada vasarai. Atlikušajās divās sezonās no piecu gadu līguma NBA leģendai pienākas 24 miljoni ASV dolāru, tomēr Dolans iepriekš izcēlies ar naudas nežēlošanu, pārtraucot darba attiecības.

Džeksona laikā "Knicks" trīs gados ne reizi nav pietuvojušies NBA izslēgšanas turnīram, bet kopējā komandas bilance viņa vadīšanas laikā ir 80 uzvaras un 166 zaudējumi. Džeksonam neizveidojās ciešs kontakts ar bijušo "Knicks" galveno treneri Dereku Fišeru un neesot arī labu attiecību ar pašreizējo komandas vadītāju Džefu Hornačeku. Tāpat jau ilgāku laiku NBA apskatnieki vēsta par nesaskaņām starp Džeksonu un "Knicks" lielāko zvaigzni Karmelo Entoniju, kuru nedrīkst aizmainīt uz citu klubu bez basketbolista piekrišanas. Blakus šīm nesaskaņām un problēmām pavasarī sašķobījās Džeksona un Porziņģa attiecības, jo latvietis aprīlī neatnāca uz sezonas noslēguma tikšanos. NBA apskatnieki uzskata, ka tādējādi Porziņģis paudis savu nostāju par notiekošo klubā, bet basketbolists pats šo soli nav komentējis.

Tikmēr ESPN ziņo, ka vienošanās par līguma laušanu esot panākta un par to abas puses paziņošot trešdien no rīta pēc Ņujorkas laika. Kā norādījuši avoti, Džeksons nedomājot strādāt ilgāk par līgumā atlikušajiem diviem gadiem. Ja vēl ņem vērā radušās nesaskaņas un spriedzi "Knicks" iekšienē, tad Dolans "šo lietu izkustinājis no vietas", lemjot par Džeksona atlaišanu.

ESPN norāda, ka ne tikai Porziņģa, bet arī Entonija lieta varētu būt galveni atlaišanas iemesli. "Knicks" šajā nedēļā kārtējo reizi neveiksmīgi centās atbrīvoties no Entonija, jo tas, pēc Džeksona domām, būšot labāk gan basketbolistam, gan klubam. Tomēr Entonijs joprojām nevēlas atteikties no līgumā ierakstītā īpaši prioritārā punkta par neaizmainīšanu bez paša basketbolista piekrišanas, savukārt "Knicks" Džeksona personā atteikušies no sportista izvirzītajiem nosacījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!