Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, taču viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" viesos ar 95:103 (25:30, 26:22, 22:26, 22:25) piekāpās Dalasas "Mavericks" komandai.

"Knicks" lielāko daļu pirmā puslaika atradās iedzinējos, bet otrā puslaika sākumā viesi uz dažām minūtēm pārņēma vadību, taču to nenosargāja un cieta zaudējumu.

Porziņģis šajā spēlē laukumā bija 22 minūtes, kuru laikā iemeta četrus no deviņiem divpunktu metieniem un visus piecus soda metienus, bet aizmeta garām divus tālmetienus.

Tāpat viņam astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīvas piespēle, viens bloķēts metiens, viena kļūda un piecas piezīmes. "Knicks" ar Porziņģi laukumā ielaida par 11 punktiem vairāk, nekā iemeta.

Rezultatīvākais "Knicks" rindās bija Karmelo Entonijs, kurš guva 30 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, 23 punkti Kortnija Lī kontā, bet 13 punktus sameta Deriks Rouzs.

Tikmēr Dalasas komandā ar 23 punktiem atzīmējās Herisons Bārnss, Setam Karijam 20 punkti, bet par vienu mazāk Porziņģa bērnības elkam Dirkam Novickim.

Porziņģis grozu centās iekarot pēc pusotras nospēlētas minūtes, taču nesekmīgi. Ceturtdaļas piektajā minūtē latvietis īsā laika sprīdī tika pie divām piezīmēm, kā dēļ tika nomainīts. Tobrīd rezultāts bija 11:9 "Mavericks" labā, bet pirmo ceturksni ar 30:25 uzvarēja mājinieki.

Arī otrās ceturtdaļas sākums latvietim izvērtās nesekmīgs, ātri tiekot pie trešās piezīmes un atgriežoties uz rezervistu soliņa. Tikmēr "Knicks" bez latvieša laukumā neļāva pretiniekiem atrauties un pirmo puslaiku zaudēja ar vienu punktu (51:52).

Otrā puslaika sākums liepājniekam bija krietni veiksmīgāks, tiekot pie atlēkušās bumbas aizsardzībā un pēc tam gūstot arī grozu (53:52). Nedaudz vēlāk viņš izprovocēja Novicki uz pārkāpumu un ar diviem "sodiņiem" panāca 57:54. Tāpat arī nākamais Latvijas basketbolista metiens sasniedza savu mērķi (63:63), taču trešās ceturtdaļas vidū viņš aizmeta garām divus tālmetienus.

Nedaudz vēlāk Porziņģis devās atpūsties uz rezervistu soliņa (63:67), bet "Knicks" paguva nonākt iedzinējos ar desmit punktiem, taču uz ceturkšņa beigām saņēmās un samazināja deficītu uz pusi (73:78).

Arī ceturtās ceturtdaļas sākumā latvietim nesekmējās ar metieniem no spēles, taču no soda metienu līnijas viņš bija precīzs (83:87). Tuvojoties ceturtdaļas vidum, viņš palīdzēja Ņujorkas komandai pietuvoties līdz mīnus vienam punktam (88:89), kā arī nobloķēja Bārnsu.

Tiesa, nākamās četras minūtes Ņujorkas basketbolisti palika bez punktiem, kā rezultātā nonāca iedzinējos ar jau vairāk kā desmit punktu starpību (88:97). Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, Porziņģis ar trīspunktu gājienu palīdzēja "Knicks" komandai saglabāt cerību stariņu šajā spēlē (95:99). Pēdējā minūtē Latvijas basketbolists uz pusminūti tika nomainīts, taču arī pēc viņa atgriešanās spēles pēdējās sekundēs "Knicks" neatspēlējās un cieta zaudējumu ar 95:103.

"Knicks" pēdējās 18 spēlēs cietusi 14 zaudējumus.

Ņujorkas komanda ar 20 uzvarām 47 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē. Savukārt "Mavericks" ar 16 panākumiem 45 mačos ir 13.pozīcijā Rietumu konferencē.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Šarlotes "Hornets", bet pēc tam sekos trīs izbraukuma spēļu sērija.

Jau ziņots, ka Porziņģis Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogalē otro gadu pēc kārtas piedalīsies Uzlecošo zvaigžņu mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!