Foto: USA Today Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks" vācu spēlētājs Dirks Novickis cer nākamvasar aizvadīt kopīgus treniņus.

Pērn pēc abu basketbolistu komandu savstarpējās spēlēs Novickis iedevis Porziņģim savu kontaktinformāciju, paužot gatavību palīdzēt latvieša izaugsmē.

"Esmu sasniedzams, ja nepieciešams. Vienalga kādā jautājumā dod ziņu. Ja vēlies aizvadīt kopīgus treniņus vasarā, varam noorganizēt," Porziņģis citēja Novicki, kurš ir latvieša elks kopš bērnības.

"Tas patiešām bija jauki no viņa paust gatavību palīdzēt tādam jaunam basketbolistam no Eiropas kā es, lai sasniegtu nākamo līmeni. Tas daudz nozīmē. Jutos pagodināts, ka viņš sazinājās ar mani un deva iespēju. Diemžēl nekas nesanāca," Ziemeļamerikas žurnālistiem pastāstījis Porziņģis.

Novickis esot mēģinājis sarīkot kopīgu treniņu septembrī, taču nav sakritis abu basketbolistu gatavošanās kalendārs, jo vācietis vēl bija dzimtenē, bet Porziņģis jau uzsāka treniņus ar komandu.

Tiesa, abi basketbolisti centīsies sarīkot kopējus treniņus pēc šīs sezonas. Porziņģis cer no Novicka apgūt vācietim raksturīgo metienu ar atlēcienu no sedzēja.

"Man viņš patīk. Tiešām gribēju ar viņu šovasar trenēties, diemžēl nesanāca. Ceru, ka nākamajā vasarā tas izdosies," teica Novickis.

Naktī uz otrdienu plkst. 2.30 pēc Latvijas laika "Knicks" savā laukumā uzņems "Mavericks" komandu. Mediji gan vēsta, ka Novickis vēl nav atguvies no Ahileja traumas un šajā mačā, iespējams, nepiedalīsies, turklāt piektdien vācietis kļuva par tēvu savam trešajam bērnam.

Iepriekšējo reizi abi basketbolisti laukumā tikās pagājušā gada decembrī, kad Porziņģis guva 28 punktus, bet Novickis iemeta 25. Savukārt otrajā sezonas savstarpējā mačā latvietis traumas dēļ nepiedalījās.

"Kad pirmo reizi tikāmies laukumā, mēģināju gūt punktus, spēlējot pret viņu, bet Dirks centās izdarīt to pašu pret mani. Domāju, viņš manī saskatīja nevis talantu, bet darba ētiku. Ja Dirks NBA pavadīs vēl vismaz divus gadus, cerams, šovasar būs tā iespēja trenēties kopā ar viņu," atzīmēja Porziņģis.

Apgūstot basketbola prasmes Eiropā, Porziņģis mācījies arī no Novicka spēles.

"Viņa metienu ar pagriezienu nav iespējams nosegt. Pie tā man vēl jāpiestrādā, ar šādu metienu varētu papildināt savu spēli. Varu viņam jautāt par basketbolu, par to, kas notiek ārpus laukuma. No tik pieredzējuša basketbolista var daudz mācīties. Ceru, ka man būs tā iespēja," pauda Porziņģis.

"Knicks" ar trim uzvarām deviņās spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet "Mavericks'' ar divām uzvarām astoņos mačos ir 14.pozīcijā Rietumos.

Porziņģis NBA pārsteidzoši debitēja pērn, kad viņš 72 mačos izcēlās caurmērā ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām, kā arī 1,9 bloķētiem metieniem. Latvietis iemantoja milzu popularitāti ne tikai "Knicks" fanu vidū, bet arī visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!