Foto: LETA
Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš trešdien guva 14 punktus noslēdzošajā Eiropas kausa mačā, kas gan neglāba viņa pārstāvēto Itālijas komandu Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" no zaudējuma.

"Grissin Bon" izbraukumā ar 87:101 (25:27, 24:29, 13:24, 25:21) piekāpās Vācijas klubam Bonnas "Telekom Baskets".

Lai gan mača pirmais puslaiks aizritēja līdzvērtīgā cīņā, mājiniekiem lielajā pārtraukumā dodoties ar septiņu punktu pārsvaru (56:49), otrās divdesmit minūtes šajā cīņā sākās ar "Telekom Baskets" izrāvienu, kas trešā ceturkšņa izskaņā panāca 18 punktu handikapu - 80:62. Mača pēdējā ceturtdaļā viesiem tā arī neizdevās lauzt cīņas gaitu, lai iesaistītos cīņā par uzvaru.

Siliņš šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un deviņas sekundes, grozā raidot vienu no sešiem divpunktu metieniem un četrus no astoņiem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas un astoņi efektivitātes punkti.

Ar divām uzvarām desmit mačos ieņēma pēdējo - sesto - vietu A apakšgrupā, jau pirms šīs cīņas zaudējot cerības uz otrā posma sasniegšanu.

Tikmēr pie uzvaras tikusi Lietuvas komanda Viļņas "Lietuvos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā latviešu speciālists Sandis Buškevics.

Pazīstamais lietuviešu klubs trešdien savā laukumā ar 98:88 (30:26, 18:18, 24:25, 26:19) savā laukumā pārspēja Jeruzalemes "Hapoel" vienību no Izraēlas.

"Lietuvos rytas" sastāvā pa 17 punktiem guva bijušais Latvijas komandas "VEF Rīga" leģionārs Antans Kavaļausks un Martīns Gecēvičs.

Gūtais panākums ļāvis "Lietuvos rytas" ar astoņiem panākumiem desmit spēlēs triumfēt E apakšgrupā.

Grupu turnīrā 36 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, izspēlējot divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniedza četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!