Foto: LETA
Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš līdz 2016.gadam oficiāli pagarinājis līgumu ar pazīstamo Itālijas komandu "Reggio Emilia".

Līdz šim vienošanās bija spēkā līdz nākamajai vasarai, bet tagad tā pagarināta par vēl vienu sezonu.

"Līguma pagarināšanu ar Siliņu ir vēl viens apliecinājums mūsu vēlmei turpināt augt, uz ko ejam jau pāris gadus," izteicies vienības sporta direktors Alesandro Frosīni. "Ojārs tagad ir gatavs izaicinājumam spēlēt augstākajā līmenī un parādīt savu talantu mazā uzbrucēja postenī."

21 gadu vecais Siliņš Redžo di Emīlijas komandu pārstāv kopš 2011.gada, kad pārnāca no jau izputējušās Latvijas komandas "Ķeizarmežs".
Ar katru sezonu latvietis ieguva arvien lielāku lomu komandā, bet aizvadītās sezonas Itālijas A sērijas čempionāta regulārajā sezonā Siliņš guva vidēji 7,1 punktu un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā viņš iekrāja 9,0 punktus un 1,0 atlēkušo bumbu. Viņš tika atzīts par sezonas otro labāko jauno basketbolistu.

Aizvadītajā sezonā "Reggio Emilia" ar Siliņa palīdzību triumfēja Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, bet pats basketbolists šajās sacensībās kopumā aizvadīja 16 spēles, caurmērā katrā no tām izceļoties ar 6,8 punktiem un 2,9 atlēkušajām bumbām.

Jūnijā Siliņš bija devies uz Ziemeļameriku, lai pierādītu sevi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) skautiem, taču draftā neviena komanda viņu neizvēlējās.

Pagājušajā vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā.

Šonedēļ "Reggio Emilia" komanda parakstīja līgumu ar 15 gadus veco Artūru Strautiņu, kurš pašlaik ar kadetu izlasi Latvijā piedalās Eiropas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!