Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latviešu saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak" svētdien piedzīvoja neveiksmi otrajā pagarinājumā un nespēja pārvarēt VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) astotdaļfināla barjeru.

Izšķirošajā, trešajā, spēlē "Spartak" ar rezultātu 85:88 (10:18, 11:18, 24:14, 25:20, 11:11, 4:7) savā laukumā piekāpās citai Krievijas vienībai "Ņižņij Novgorod".

Jau pēc pirmā puslaika "Spartak" atradās iedzinējos ar 21:36. Desmit minūtes pirms cīņas beigām mājinieki zaudēja vairs tikai ar 45:50, bet līdz pat pēdējai minūtei tuvāk par pieciem punktiem "Spartak" tā arī nespēja pietuvoties. Tomēr pēc pieciem Vasīlija Zavorujeva gūtajiem punktiem, uzsākot pēdējo pusminūti "Spartak" zaudēja vairs tikai ar 68:70, bet pēdējā uzbrukumā Strēlnieks panāca izlīdzinājumu.

"Ņižņij Novgorod" komandai uzbrukumam atlika vēl pāris sekundes, bet tas netika izmantots un komandām nācās cīnīties pagarinājumā. Pirmajā pieliktajā piecminūtē lielākoties vadībā atradās mājinieki, bet pēdējā minūtē jau to pārņēma "Ņižņij Novgorod". Šoreiz "Spartak" basketbolistiem neizšķirtu 81:81 panāca Džošua Kārters un vienībām nācās doties otrajā pagarinājumā.

Arī trešā pagarinājuma izskaņā iedzinējos atradās tieši "Spartak" basketbolisti, bet šoreiz jau zaudēja ar trim punktiem. Pēdējā uzbrukuma noslēgums tika uzticēts tieši Strēlniekam, tomēr viņa tālmetiens nebija precīzs un mājinieki cieta neveiksmi ar 85:88.

Kopā Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 37 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot divus no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet grozam garām raidot vienīgo tālmetienu.

Tāpat latvietis izpildīja piecas rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un pieļāva trīs kļūdas, cīņu noslēdzot ar četrām personiskajām piezīmēm, kas deva astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 gūtajiem punktiem 43 spēlēto minūšu laikā bija uzbrucējs Dižons Tompsons, bet 20 punktus un desmit bumbas zem groziem pievienoja Semjons Antonovs.
Savukārt "Spartak" līderis Luks Mavrokefalidis šoreiz guva 25 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.
Sērijā līdz divām uzvarām "Spartak" piekāpās ar 1-2, abas neveiksmes ciešot savā laukumā.

Regulārā čempionāta 18 spēlēs "Spartak" komanda izcīnīja 12 uzvaras un ierindojās A apakšgrupas ceturtajā vietā, bet "Ņižņij Novgorod" ar desmit panākumiem bija piektie B apakšgrupā.
Šosezon "Spartak" komandai vēl atlicis aizvadīt vienu spēli, kas risināsies Krievijas nacionālā čempionāta ietvaros.

VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā "Ņižņij Novgorod" tiksies ar Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris".

Zināmi arī visi pārējie turnīra ceturtdaļfināla pāri. Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" sacentīsies ar Krievijas komandu Maskavas apgabala "Himki", bet vēl divos Krievijas klubu pāros valsts čempione Maskavas CSKA spēkosies ar finansiālās problēmās nonākušo Eiropas Izaicinājuma kausa uzvarētāju Samāras "Krasnije kriļja", savukārt Eiropas kausa uzvarētāja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" sacentīsies ar Kazaņas "Unics".

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificējās izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvada astotdaļfinālu.

Ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls ritēs līdz vienas komandas trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!