Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" sestdien iekļuva VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) astoņu labāko komandu pulkā, astotdaļfināla izšķirošajā trešajā spēlē ar 76:67 (24:8, 14:12, 26:19, 12:28) pārspējot šī gada Kazahstānas čempionus "Astana".

Ceturtdaļfinālā rīdzinieki sērijā līdz trīs uzvarām sacentīsies ar Krievijas komandu Maskavas apgabala "Himki". Pirmais mačs norisināsies 16. maijā izbraukumā.

Maču pret "Astana" sparīgāk iesāka "VEF Rīga" basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 8:0. Pirmās ceturtdaļas turpinājumā rīdzinieki turpināja spēles grožus turēt savās rokās, ceturksni uzvarot ar 24:8.


Otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" spēles tempu, ļaujot pretiniekiem pietuvoties līdz deviņu punktu atstatumam, taču tuvāk Astanu vairs nepielaida. Tā vietā rīdzinieki līdz pirmā puslaika beigām teicami spēlēja ne tikai uzbrukumā, bet aizvadot lielisku maču arī aizsardzībā, kas nodrošināja otro ceturtdaļu noslēgt ar 38:20.

Arī pēc lielā pārtraukuma "VEF Rīga" neapstājās un turpināja soļot pretī uzvarai, arvien drošāk darbojoties uzbrukumā. Jau trešās ceturtdaļas izskaņā spēlē bija piedalījušies visi rīdzinieku spēlei pieteiktie spēlētāji. Pēc trešās ceturtdaļas rezultāts bija 64:39 par labu mājiniekiem un arī cīņas beigās tā liktenis strauji nemainījās, kaut "Astana" pēdējā minūtē spēja samazināt rezultātu arī līdz viencipara skaitlim.

Rezultatīvākais rīdzinieku ar 13 gūtajiem punktiem bija Dairis Bertāns, bet pa 11 punktiem sameta Viljams Denjelss un Antans Kavaļausks, kuri arī abi izcīnīja pa astoņām atlēkušajām bumbām. Savukārt desmit punkti bija Ērlam Roulendam.

Savukārt "Astana" komandā labākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Deivids Saimons.

Kā ziņots, "VEF Rīga" pirmajā astodaļfināla mačā izbraukumā zaudēja Astanai 76:89, bet otrajā spēlē savā laukumā izdevās pārliecinoši revanšēties ar 87:54. Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām "VEF Rīga" tika pie panākuma ar rezultātu 2-1.

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificējās izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!