Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien guva astoņus punktus, bet viņa pārstāvētā čempione Bambergas "Brose" Vācijas bundeslīgas pusfināla pirmajā mačā savā laukumā ar 82:59 (23:10, 22:13, 19:14, 18:22) apspēlēja Minhenes "Bayern".

Tādējādi sērijā līdz trim uzvarām "Brose" izvirzījusies vadībā ar 1-0.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 28 sekundes, kuru laikā trāpīja divus no četriem tālmetieniem un divus no sešiem trejačiem, bet abi viņa divpunktnieki lidoja mērķim secen.

Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, viena piezīme un 11 efektivitātes punkti.

"Brose" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Fabjēns Kozērs.

Šīs sērijas nākamais mačs tiks aizvadīts 25.maijā Minhenē. Pāra uzvarētāja finālā sacentīsies pret regulārā čempionāta uzvarētāju Ulmas "Ratiopharm" vai Oldenburgas "Ewe Baskets". Šajā sērijā ar 1-0 vadībā atrodas "Ratiopharm".

Zīmīgi, ka Ulmas klubs vien ar lielām grūtībām sasniedza Vācijas bundeslīgas pusfinālu, jo ceturtdaļfināla sērijā ar 3-2 pieveica Ludvigsburgas "MHP Riesen", kas regulāro sezonu noslēdza vien astotajā vietā.

Tikmēr "Borse" ceturtdaļfināla sērijā ar 3-1 apspēlēja cita latvieša Ojāra Siliņa pārstāvēto Bonnas "Telekom Baskets" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!