Foto: F64

Uzvaru FIBA Eirolīgas turnīrā trešdien savā laukumā izcīnīja Zanes Tamanes pārstāvētā Orenburgas "Nadežda" komanda, kas ar 65:64 (15:26, 23:9, 14:12, 13:17) smagā cīņā pārspēja latvietes bijušo vienību Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas.

Tamane šajā spēlē laukumā pavadīja 30 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot četrus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem. Tāpat latviete savāca 11 atlēkušās bumbas zem groziem un nopelnīja četras personiskās piezīmes.

Uzvaras grozu "Nadežda" vienībā 12 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Divanna Bonnere.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 19 punktiem bija krieviete Natālija Žedika, bet Bonnere guva 16 punktus un tika pie deviņām bumbām zem groziem. Savukārt "Fenerbahce" rindās ar 15 punktiem izcēlās amerikāņu leģionāre Endžela Makkoutrija.

"Nadežda" komandai šis bija otrais panākums trīs šīs sezonas spēlēs un tas ļāva pakāpties uz B apakšgrupas otro vietu. Savukārt Stambulas komanda cieta pirmo neveiksmi divos mačos.

Vēl šajā grupā pie vienas uzvaras divās spēlēs tikusi Anitas Teilānes pārstāvētā Ungārijas komanda Šopronas "UNIQUA Euroleasing", bet divas neveiksmes divās cīņās piedzīvojusi Elīnas Babkinas pārstāvētā Rumānijas čempionvienība Tirgovištes "Municipal", kuru vada bijušais Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris, grieķu speciālists Georgs Dikeulaks.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Tamane un Babkina pārstāvēja tieši "Fenerbahce" komandu, kuru turklāt trenēja Dikeulaks.

Jau ziņots, ka šogad turnīrā 21 komanda sadalīta trijās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!